Annons
 

FASHION WEEK: 5 snabba frågor med Csilla Vincefi Nee

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 
Csilla Vincefi Nee är stylist på Baaam.

Csilla Vincefi Nee är stylist på Baaam.

I dag drar Mercedes-Benz Fashion Week igång i Stockholm och vi har ställt fem snabba frågor till våra stylister. Nu är det Csilla Vincefi Nees tur.

Vilka visningar ser du mest fram emot?
Altewai.Saome har ju höjt förväntningarna något enormt efter de senaste två säsongerna så här är jag väldigt excalterad. Ida Sjöstedt som bara blir bättre och bättre för varje säsong ska också bli spännande att se.

Annons

Har du planerat vad du ska ha på dig?
– Nej, jag gör sällan det i förväg. Jag hinner byta kläder både en och två gånger innan jag kommer hemifrån. Min fellow kollega Josefin är bra på att dress the designer men jag brukar satsa på att försöka vara så bekvämt klädd som möjligt, vilka som är avsändare för plaggen sen är sekundärt.

Vad är viktigt att ha med sig i handväskan?
– Vatten! Och ett par platta skor! Det kan bli galet varmt inne i visningslokalerna och det är ofta svårt att få tag på något svalkande. Och klackar orkar man inte med hela dagarna. Det här är något alla kör med då de tror att ingen ser dem.

Vad är ditt bästa modeminne från fashion week?
– Det är många! Roligast är de visningar som man inte har så stora förväntningar på men som bara knockar en av stolen. Altewai.Saome gjorde en sån visning för någon säsong sen. Det är verkligen en wow-känsla.

 Vad är ditt värsta modeminne från fashion week?
– Jag och Josefin hamnade på en utomhusvisning i Köpenhamn då himlen bara öppnade sig och det regnade som aldrig förr. Modellerna höll på att trilla av den hala catwalken och det var knappt någon som såg något på grund av alla uppfällda paraplyer. Haha… Nu i efterhand skrattar vi åt det, men just då var vi inte lika roade.

Av: Rose-Marie Söderlund