Annons
 

FASHION WEEK: Csilla och Josefin listar sina favoritvisningar

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 
The Local Firm, Lagom och Josefin Strid, S/S 2013.

The Local Firm, Lagom och Josefin Strid, S/S 2013.

Baaams stylister Csilla Vincefi Nee och Josefin Andersson har här valt ut sina tre personliga favoriter från Mercedes-Benz Fashion Week Stockholm, S/S 2013. Klicka på länkarna för att se alla visningsbilder.

Annons

Csillas favoriter:

The Local Firm 
The Local Firm gör inte bara snygga kläder utan även användbara, vilket jag älskar. Vid första anblicken ser det superkomplicerat ut, men skalar man av det så inser man att det helt enkelt är basplagg. I riktigt schysta färger och riktigt fina material. Att Emma Wiklund dessutom gjorde comeback på deras visning gjorde inte att jag älskar The Local Firm mindre.

Lagom
Daniel Adams Rays märke Lagom har under det senaste året varit en klar favorit hos mig. Enkelheten i snitten ihop med materialvalen gör plaggen extra intressanta. Vem vill inte ha på sig en storblommig bomberjacka eller en följsamt snygg trenchcoat? Personligen gluttar jag gärna på herrkollektionen också, då jag tycker att man som tjej kan gott och väl bära plagg även därifrån.

Josefin Strid
Jag har följt Josefin Strids utveckling genom säsongerna och kollektionerna har inte påmint någonting om varandra. Denna kollektion var extremt välgjord och kommersiellt gångbar vilket glädjer mig. Ytterplaggen var genomtänkta, moderna och fina samt såg ut att sitta väldigt bra på. Färgkombinationerna, snitten samt stylingen på kläderna var superfint. Jag hoppas att Josefin har hittat sig själv som designer och håller kurs mot samma mål som i denna kollektion, för hon kan nog bli nästa stjärnskott.

Dagmar, Hope och J.Lindeberg, S/S 2013.

Dagmar, Hope och J.Lindeberg, S/S 2013.

Josefin Andersson, stylist:

Dagmar 
Visning där jag fått störst ååååh-faktor. Fina print (kommer hänga på låset för bomberjackan), härliga skinnplagg och så klart deras stickade program. Färgskalan känns lekfull utan att kännas för barnslig. Allt känns väldigt bärbart, plaggen har snygga snitt och en design som känns spännande. Det är roligt att se att Dagmar inte bara är stickat som man kanske förknipparn dem med. De blir starkare och starkare både på skinn och tunna sidenplagg. Vi längtar till SS13!

Hope 
Hope fortsätter att göra bärbara plagg med intressant design. De har hittat sin grej och siluett och gör det väldigt bra. Många plagg med vill-ha-faktor. Silverväskan får mig att dregla, skorna likaså. Vackra sandaler som jag tror varje modetjej kommer att ha till våren. Och den bikerinspirerade jackan: <3 Snygga kostymer med kortärmade kavajer och ärmlösa långa kavajer som ger nya siluetter på sommarkostymen. Fina print och även det stickade programmet är väldigt fint.

J.Lindeberg
När J.Lindeberg började göra damkollektion igen så kändes det som de bara hade kört copy paste på herr. Men NU snackar vi, välkommen tillbaka. Damsidan har fått sitt eget DNA och står verkligen ut. Snygga plagg med mycket power. J.Lindeberg vill förmedla en aktiv och modern kvinna, och det har de lyckats med. Snygga skinnplagg och härliga färger på både skor och kläder. SS13 är J.Lindebergs segertåg i mina ögon.

Av: Rose-Marie Söderlund Foto: Kristian Löveborg