Annons
 

Fotbollsfrun Ida-Marie Isaksson börjar blogga för BAAAM!

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 
Ida-Marie Isaksson är ny bloggare på baaam.se.

Ida-Marie Isaksson är ny bloggare på baaam.se.

Vi är glada och stolta att presentera Ida-Marie Isaksson som vår nya bloggare! Ida-Marie är en 28-årig sjuksköterska, modell och fotbollsfru som just nu bor i Aten med sin fotbollspelande sambo Mikael Dahlberg.

Annons

Välkommen Ida-Marie! Hur känns det att börja blogga för Baaam och hur kommer det sig att du väljer att börja blogga hos oss?
– Tack snälla! Det känns så rätt, jag har fått många erbjudanden att gå vidare i ”bloggkarriären” med det har aldrig känts rätt. Men när Charlotta Flinkenberg hörde av sig och frågade om jag ville vara med i Team Baaam så tvekande jag inte en sekund. Att blogga för ett stort svenskt magasin är ett stort mål jag visualiserat och nu är jag här.

Vad kommer vi att få läsa i din blogg och finns det något du absolut inte kommer skriva om?
– Min blogg är ganska bred och jag skriver om det mesta; vardagslivet i Aten, shopping, mode, skönhetstips, fotboll, träning och inredning. Självklart många bilder, jag älskar att fota! Jag är en positiv person och det hoppas jag märks i bloggen. Jag försöker hålla en nivå där jag är personlig, men jag håller det allra mest privata för mig själv.

Följer du några bloggar själv?
– Ja, såklart! Jag inspireras av många olika bloggare, min senaste upptäckt är Micah Gianelli. Fantastiska bilder och snygg stil. Annars följer jag främst bloggare som är i samma livssituation som mig själv, där igenkänningsfaktorn är påtaglig. Som till exempel mina gamla bloggkollegor tillika vänner på behindeveryman.se som vi drev tillsammans.

Hur skulle du beskriva din stil?
– Kvinnlig, enkel och stilren. Jag är ingen trendslav, jag snappar upp det jag passar och trivs i. Om man känner sig snygg så är man snygg, punkt. Jag är inte någon som är fixerad vid dyra märken och designers. Köper jag något dyrt så är det ofta en klassiker som jag räknar med att använda i många år framåt. Annars kan man lika gärna köpa det på Zara, H&M eller MQ.

Har du några favoritmärken/designers?
– Moxy Copenhagen (danskt) är en av mina favoriter. Senaste inköpet är en nudefärgad bikerjacka i lammskinn. Den är så galet snygg och jag räknar med att använda den flitigt här i Grekland. Jag gillar Mulberrys väskor, de är enkla och stilrena. I klädväg har jag ingen direkt favoritdesigner, jag går mer på känsla än namn.

Vad är ditt bästa/sämsta köp?
Bästa: Oj, där har jag många. Jag tänker efter länge innan jag köper något dyrt så jag gör inte så många dåliga köp. Först kommer min crosstrainer. Jag är lat och hittar ofta ursäkter att inte gå ut/gå till gymmet. Jag startar nästa alltid min dag med en PW framför ett avsnitt av min favoritserie, det får endorfinerna att räcka hela dagen. Det var mitt första inköp när jag flyttade hit till Grekland. Min skinnpaj från Jofama by Kenza, den har jag haft i tre år och den blir bara snyggare och snyggare. Leopardmöstrad clutch från D&G – hottar upp vilken outfit som helst. Min smoothiemixer (Mix & Go), den gör det lättare att göra nyttiga val. Just nu är en ny påväg till mig hit i Grekland och jag saknar den som attan! Sämsta: Oj, svårt… Måste vara alla billiga t-shirts man spontanköper som blir förstörda efter en tvätt.

Hur är livet som fotbollsfru?
– Det livet är nog väldigt induviduellt beroende på vem du frågar. Vi är otroligt tacksamma att vi fått chansen att flytta till ett så härligt land som Grekland. Både jag och min sambo har universitets-/högskoleutbildningar i bagaget, bostadsrätt i Sverige, arbetslivserfarenhet och jag har en fast tjänst som jag är tjänsledig från. Så vi har hunnit att få en stadig grund. Just nu rehabar jag dessutom från en stor smärtsam axeloperation och detta är den perfekta miljön att läka i. Så mitt liv är härligt även om det inte är en dans på rosor. Ofta kanske man inte stannar tillräckligt länge i en stad för att kunna utbilda sig eller få ett bra jobb, vi är lyckligt lottade att vi redan har klarat av det.. Många tjejer kanske offrar sin egen chans att göra karriär lite för mannens jobbs skull. Man är den som får ta hand om allt runt omkring och det är inte en liten arbetsuppgift. Närsomhelst kan man tvingas att flytta och det ökar inte direkt pluggmotivationen eller ens värde på arbetsmarknaden. En sak har vi alla gemensamt och det är att fotbollen alltid kommer först och ger man sig in i leken får man leken tåla. Men är ofta ensam och det måste man vara okej med. Killarna får genast en naturlig vänskapskrets i laget medan vi tjejer får jobba lite mer för det sociala livet. Jag tycker om att vara ensam så det är absout inga problem. Vi har dessutom ett gäng svenskar i grannskapet som är i samma sits som oss, så helt ensamma är vi inte. Att var ny i ett land där man inte förstår språket är nog inte alltid så lätt, men man får fråga sig fram och inte vara rädd att be om hjälp. Man får roa sig med sånt man känner igen och mår bra av för att inte stänga in sig helt.

Hur blir du chic på ett kick? Dvs om du bara har fem minuter på dig.
– Lite rouge på kinderna, håret i en hästsvans, stolt hållning och ett stort leende är mina knep. Skönhet kommer inifrån, du är vad du utstrålar!

Till Ida-Maries blogg >>

Ida-Marie Isaksson är ny bloggare på baaam.se.

Ida-Marie Isaksson är ny bloggare på baaam.se.

Av: Rose-Marie Söderlund