Annons
 

Fotbollsfrun Josefine Ringblom Berg börjar blogga för BAAAM!

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 
Josefine Ringblom Berg. Foto: Dimitris Skordas

Josefine Ringblom Berg. Foto: Dimitris Skordas

Vi är glada och stolta att hälsa Josefine Ringblom Berg välkommen till Baaam! Josefine är en bloggande tvåbarnsmamma, fotbollsfru och textilekonom med passion för mode. Josefine och hennes familj bor just nu i Aten, men är man gift med en fotbollsspelare kan det svänga snabbt och bära av på nya äventyr i ett nytt land!

Annons

Välkommen Josefine! Hur känns det att börja blogga för Baaam?
– Tack! Åh, det känns hur bra som helst. Jag har laddat med en massa roliga blogginlägg och är supertaggad för en nystart.

Vad kommer vi att få läsa i din blogg?
– Det blir mycket mode, glimtar ur livet i Aten, resor, livet som fotbollsfru som innebär allt från galor och glam till dagislämningar och barntrots. En livsstilsblogg med fokus mode skulle det kanske kunna sammanfattas.

Vad kommer du inte att skriva om?
– Oj, vad svårt! Jag brukar skriva om det mesta och tycker om att bli personlig på bloggen men visst ibland får jag tänka en gång extra då vi trots allt lever ett ganska utsatt liv. Detsamma gäller min Instagram @Josieswall. Jag brukar skriva att vi varit på ett ställe först när vi är på väg att åka därifrån, för att vi ska få vara där i lugn och ro. Mediatrycket här i Grekland är lite annorlunda från Sverige.

Saknar du Sverige?
– Ja, jag saknar absolut Sverige, men mest vänner och familj. Jag önskar att jag kunde fylla ett plan med våra nära och kära och flyga hit dem med en one way ticket. Jag älskar att bo utomlands och är inte på långa vägar redo för att flytta hem. Jag vill njuta av vårt äventyr så länge det bara går!

Beskriv en typisk dag i livet som fotbollsfru.
– Det är egentligen ingen dag som är den andra lik, mer än att jag väcks tidigt av mina två bedårande busungar. Ena dagen vankas poolhäng, nästa dag match, en tredje shopping, photoshoots, resor, playdates och vissa dagar är bara allmänt tråkig. Haha. Jag är dock inget fan av att sitta still utan har ofta ett sisådär tiotal bollar i luften. Nu börjar också dagis/skola och vi kan återgå någorlunda till rutiner igen och jag kan ta på mig fler mode- och stylinguppdrag.

Hur skulle du beskriva din stil? Har du några favoritmärken/designers?
– Jag blandar både lyx och budget, men de senaste åren har min stil mer och mer gått åt kvalitet istället för kvantitet. Jag lägger gärna lite extra på ett basplagg och är det någon mer extrem trend som jag vill testa så vänder jag mig först till budgetkedjorna. I väskväg är jag väldigt svag för Chanel och i skoväg Gianvito Rossi eller Valentino och en drös andra märken. Min stil är väldigt blandad med allt från avslappnade Wang-tischor och trasiga jeans till glittriga galaklänningar. Jag har börjat bära mycket mer färg och mönster sedan vi flyttade till Aten, vilket känns roligt. Min stil är ständigt under utveckling.

Finns det något du aldrig skulle sätta på dig?
– Jag vågar inte svara på denna frågan igen, för då brukar det alltid sluta med att jag har det på mig. Haha.

Vad är ditt bästa stylingtips?
– Våga testa nya plagg och trender för att hitta och utveckla din egen stil. Ibland måste man våga för att ta ett steg framåt. Känns det helt fel så strunta i det. Är du obekväm i något spelar det ingen roll om det är världens trendigaste plagg, det får bara motsatt effekt. Alla trender passar inte alla, men VÅGA prova nytt. Plcka ut det som känns DIG and rock it.

Har du några skönhetsprodukter som du inte vill leva utan?
– Min Conceler från Chanel, highlighter från Dior och mitt contourkit från Anastasia. Kokosoljan är också en riktigt bra vän som fungerar till det mesta (även röda babyrumpor). Jag älskar att använda olika ansiktsmasker för att underhålla och boosta huden. På sommaren är Triple Oxygen Mask från Bliss min absoluta favorit.

Hur blir du chic på ett kick? Dvs om du bara har fem minuter på dig.
– Är det något man är expert på som småbarnsmor så är det att fixa sig snabbt! Concealern trollar bort trötta ögon, lite färg på kinderna, highlighter för ett piggt intryck (gärna lite i ögonvrån också), lite färg på brynen och på med ett par klackar till vardagsoutfiten så är du redo. Är håret risigt så snurra till det i en high eller low bun och du ser genast mer fixad ut.

Till Josefines blogg >>

Josefine Ringblom Berg. Foto: Dimitris Skordas

Josefine Ringblom Berg. Foto: Dimitris Skordas

Av: Rose-Marie Söderlund