Annons
 

Preppa fötterna inför sandalsäsongen – fem steg till en hemmapedikyr

Gör tassarna redo för sandaler och tofflor genom att fila, skrubba och återfukta. Baaam har samlat de bästa tipsen!

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

Artikeln innehåller reklamlänkar – läs mer här

Läs mer: Preppa för sommaren redan nu – 17 bikinis på vår önskelista

Vår, sol och värme betyder högsäsong för sandalerna. Vi är alltid lika tacksamma för att kunna lägga undan strumpor och strumpbyxor men de stackars fötterna blir ofta styvmoderligt behandlade under vinterhalvåret. Gör dina fossingar redo för våren och sommaren genom att fila, skrubba, klippa och återfukta.

Annons

Fila

Förhårdnader på fötterna får du enklast bort med en hederlig fotfil. Fila samtidigt som du står i duschen eller tappa upp ett litet fotbad och låt huden mjukas upp i det varma vattnet innan du sätter igång. Ytterligare ett alternativ är att använda sig av en elektronisk fotfil.

Exfoliera

Efter att ha filat bort de mest envisa hårdheterna är det dags att skrubba bort döda hudceller som lagt sig på lager under vintern. Använd en peeling och massera över hela fötterna – och glöm inte ankeln. Du kan införskaffa i en peeling gjord särskild för fötterna men det går absolut lika bra att använda en peelingprodukt du använder till resten av kroppen.

Klipp

När fötterna är färdigbadade och skrubbade ska tånaglarna så lite uppmärksamhet. Torka fötterna noga med en handduk och klipp försiktigt naglarna med en nagelsax. Tänk på att inte klippa naglarna alltför korta då det kan orsaka smärta. Att inte klippa för kort och klippa tånageln rakt över förebygger nageltrång.

Återfukta

Dags att bomba med fukt! Smörj in fötterna med en återfuktande fotkräm eller olja. För extra fukt: smörj in fötterna med ordentligt med kräm, sätt på ett par bomullsstrumpor och låt bdet verka över natten. Du kommer vakna upp med babylena fötter!

Behandla missfärgade naglar

Om dina naglar blivit gula och missfärgade under vintern finns det husmorstips som kan hjälpa. Ett alternativ är att doppa naglarna i citronjuice i 10-15 minuter och sedan skrubba försiktigt med en tandborste. Du kan även blanda citronjuice, bakpulver och lite olivolja och skrubba in blandningen på naglarna med en tandborste. Låt verka i fem minuter innan du sköljer bort. Tänk på att återfukta naglarna och huden igen efter behandlingen då citron har en uttorkande effekt.

Foto: IBL