Annons
 

Marabouchoklad och jordnötssmör – här är årets glassnyheter från GB

När årets glassnyheter presenteras kan vi nästan vädra sommarluft igen. Här är 11 nyheter från GB-glass som du garanterat kommer sluka på playan i år.

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

Läs också: Den här ”lasagnen” med jordnötssmör kan vara världens galnaste dessert

Varje år presenterar glassföretagen nya smaker på sina glassar – och GB är inte sämre de. I år bjuder de på 11 nya smaker i allt från strutar och isglass till uppdateringar av klassiska Magnum.
– Det är alltid lika roligt att presentera årets glassiga tillskott. I år har vi gjort en djupdykning bland trender och verkligen utmanat oss själva med spännande smakkombinationer i en blandning som bjuder på något för alla, säger Jon Hilander, produktchef för pinnar och strutar på GB Glace, i ett pressmeddelande.

Annons

Bästa nyheten är kanske att Sveriges mest älskade choklad – Marabou mjölkchoklad – blir glass i våffla med vanilj och chokladbitar. Dessutom lanserar Ben&Jerrys sin ‘Wich-glass i smaken Peanut Butter Cup och därtill finns något både för veganer och laktosintoleranta.

Läs också: Ben & Jerrys lanserar vegansk glass i Sverige – här köper du det


Här är alla glassnyheter från GB:

Magnum Chocolate & Hazelnut Praliné

Hasselnötsglass med karamell som täcks av belgisk Magnum-choklad och karamelliserade hasselnötter.

Magnum Intense Dark

Chokladglass som omsluts av ett lager mörk Magnum-choklad med 70 procent kakao.

Magnum Mint

Mintglass täckt av ett lager Magnum-choklad med sockerkrisp.

Marabou Mjölkchokladstrut

Vaniljglass med små Marabou- chokladbitar doppad i klassisk Marabou mjölkchoklad.

Ben&Jerry’s Peanut Butter Cup ‘Wich

Jordnötssmörsglass med Peanut Butter Cups mellan två sega chokladcookies.

Ben&Jerry’s Chocolate Fudge Brownie – Non Dairy

En laktos- och mjölkfri minibägare med chokladglass gjord på mandelmjölk och browniebitar från Greyston Bakery i New York.

Hallon Smoothie Dröm

En laktosfri vaniljstrut med hallonsorbet av hållbart odlade bär i en våffla. Sorbeten innehåller 25 procent hallon.

Solero Organic Juicy Peach

Ekologisk glass med en kärna av en persikokräm och ett fruktigt isglasstäcke.

Päronsplitt Ekologisk

Ekologisk gräddglass täcks av ett lager isglass gjort på ekologisk päronjuice.

Rocket

Färgglad raketformat isglass i tre lager, med smak av ananas, apelsin och hallon.

Breyers

Glassbar med smak av vanilj och karamell med chokladöverdrag.

Foto: GB