
Glutenfri minipizza med aubergine och feta
Är du sugen på en somrig pizza? Då är det här receptet som gjort för dig. Krispig botten, mjuk feta och smakrik gräslök gör den ljuvlig!
Missa inte: Så gör du krämig avokado- och chokladglass (på 3 minuter!)
För 4-6 minipizzor behöver du:
3 dl bovetemjöl (quinoamjöl, sesammjöl eller mandelmjöl går lika bra).
2 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
6 ägg
2 dl mandelmjölk (eller annan valfri mjölk)
1 tsk örtsalt
Toppingförslag:
Tomatsås
Aubergine
Sötpotatis (hyvlad med osthyvel)
Fetaost
Gräslök
Rödlök
Salt och peppar
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Blanda alla torra ingredienser.
3. Vispa ner mandelmjölk och ägg till en smet. Låt stå och dra i 5 minuter.
4. Lägg bakplåtspapper på en plåt och bred med hjälp av en slickepott ut smeten till runda minipizzor.
5. Grädda i mitten av ugnen i 9-10 min.
Topping:
1. Ta ut pizzan. Lägg på tomatsås, aubergine, sötpotatis, salt och peppar. Sätt in i ugnen i ytterligare 10-15 minuter.
2. Toppa pizzan med smulad fetaost, gräslök och rödlök innan servering.
Tips! Minipizzor är perfekta snittar till festen. Servera med den här sockerfria drinken!
Läs mer
Så gör du nyttiga våfflor – bästa brunchen
Beyoncés Ivy Park lanserar sommarkollektion – här är våra favoriter!
Läskande (och nyttig!) isglass med apelsin och mango
Bildkälla IBL