Annons
De tre kvinnorna som inte bar svart på Golden Globe – och varför
 

De tre kvinnorna som inte bar svart på Golden Globe – och varför

Nästan samtliga gäster valde att bära svart på årets Golden Globe-gala. Men alla följde inte klädkoden. Här är de tre som stod ut från mängden.

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

Natten till måndag gick Golden Globe 2018 av stapeln i Los Angeles och med det är årets galasäsong officiellt igång. #Metoo satte som väntat sina spår på galan och näst intill samtliga gäster klädde sig i svart som ett ställningstagande mot sexism. Bakom initiativet stod kampanjen ”Time’s Up” som uppkommit i kölvattnet av #Metoo.

Annons

Läs mer: Golden Globe 2018: Se allt från röda mattan här

Men alla valde inte att följa klädkoden. Tre gäster som stod ut från mängden var presidenten för Hollywood Foreign Press Association Meher Tatna, den tyska modellen Barbara Meier samt skådespelaren Blanca Blanco.

Meher Tatna bar en röd klänning som symbol för den indiska kulturen

Enligt The Wrap valde Meher Tatna att bära en röd klänning som symbol för den indiska kulturen, där det är kutym att bära färg vid festliga tillställningar. Meher ska tidigare ha sagt att hon står bakom initiativet ”Time’s Up”.

Barbara Meier bar en detaljrik klänning prydd med blommor.

Barbara Meier förklarade sitt val på Instagram. I texten framkommer att även hon står bakom kampanjen mot sexism, men menar att vi kvinnor efter år av kamp för frihet ska få ha på oss precis vad vi vill. ”Vi ska inte behöva klä oss i svart för att bli tagna på allvar”, skriver hon. Vidare anser hon att hennes klädval symboliserar kvinnors frihet.

Blanca Blanco stod ut från mängden i en röd klänning med slits.

Vi har ännu inte tagit del av en kommentar från Blanca Blanco om hennes val att bära rött.

Klicka dig in i bildspelet nedan för att se det bästa från röda mattan.

41
Visa bildspel

/
...
Visa mer

Passa på att uppdatera dig om vårmodet 2018: Allt om säsongens hetaste trender

Foto: IBL

 
Annons