Annons
 

Gucci är nästa modehus att ta ställning – slutar med äkta päls

Gucci är nästa stora modehus i raden att ta ställning för djurens rättigheter. Från och med våren 2018 slutar de med äkta pälsplagg.

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

Relaterat: Net-a-porter inför nolltolerans mot päls

Med start våren 2018 väljer Gucci att sluta använda äkta päls i sina kollektioner. Det meddelade företagets VD Marco Bizzarri under ett event på London College of Fashion under onsdagen, rapporterar Vogue. Enligt uttalandet kommer det italienska modehuset inte längre att använda eller marknadsföra äkta pälsplagg, och ansluter sig även till det internationella djurrättsnätverket Fur Free Alliance, där Djurens rätt är den svenska representanten.

Annons

Läs mer: Ann-Sofie Back vill förbjuda päls under Stockholms modevecka

– Att ta socialt ansvar är ett av Guccis kärnvärden och vi kommer att fortsätta sträva efter att bidra till en bättre miljö och bättre villkor för djuren. Med hjälp av HSUS och LAV är Gucci glada att ta det här steget och hoppas att det kommer inspirera och öka medvetenheten och därmed förändra modeindustrin till det bättre, säger Marco Bizzarri om varumärkets beslut.


Då Gucci så flitigt har använt päls i sina kollektioner tidigare, bland annat på de klassiska pälstofflorna som blivit omåttligt populära i modevärlden, ses beslutet för många som förvånande.

Andra varumärken och återförsäljare som utesluter äkta pälsplagg är bland annat Giorgio Armani, Hugo Boss, Net-A-Porter, & Others stories, Gina Tricot, Ellos, H&M, Zara, Åhléns, Bik Bok, Cheap Monday, BACK, Boozt.com, Nelly.com, Stella McCartney, ASOS och Topshop. Se en lista på fler pälsfria återförsäljare här.

Foto: Mondadori

 


 
 


Annons