Vilken färg passar just dig? Här är guiden för att se vilka färger du ska klä dig i.

 

Guide: Ta reda på vilka färger som just du passar bäst i

Vilken färg passar just du i? Det finns smarta knep som gör att du kan ta reda på vilken färg som passar just dig och din hudtyp allra bäst – såhär gör du.

 
 
Annons
 
 
 
 

Har du någon gång provat en klänning, eller en viss nyans av makeup, som har fått dig att se strålande ut? CHIC guidar dig till vilka färger som passar dig bäst – så att du alltid får känna dig snygg!

Annons

Två klädesplagg i en nästan identisk nyans kan faktiskt se helt olika ut på. Den ena nyansen får dig kanske att se pigg och fräsch ut, medan den andra får dig att se matt och tråkig ut.

Läs även: Så får du ditt läppstift att hålla hela dagen (och kvällen!)

Nyckeln till det hela ligger i din hudton. Det första klädesplagget matchade din huds yta och underton bättre, medan det andra klädesplagget inte lyckades matcha din underton alls.

Så vad är då skillnaden på hudens yta och underton? Ytan är den nyans du ser och utgår från när du exempelvis väljer foundation och concealer. Då väljer du oftast mellan nyanserna väldigt ljus, ljus, medium eller mörk. Hudens underton är däremot den som ligger under ytan och kan brytas ner i tre grupper:

1. Kall (rosa-, röd- eller blåaktiga undertoner)
2. Varm (gul-, orange- eller guldaktiga undertoner)
3. Neutral (en kombination av varma och kalla undertoner)

Vilka färger passar dig bäst?

Vilka färger passar dig bäst?

Nu ska du ta reda på vilken kategori du hamnar i. Dessa sju steg är väldigt hjälpsamma om du vill börja klä dig efter just din hudton.

1. Analysera ådrorna på dina armar
Dra upp tröjan och studera dina ådror på insidan av handleden. Är de gröna, eller kanske åt det mer blå hållet? Om de är blåa så har du en kall underton och om de är gröna så har du en varm underton. Om de verkar vara gröna så betyder inte det att de faktiskt är gröna, det är helt enkelt din varm-tonade hud som skapar den effekten.

2. Gör det neutrala testet
Ta reda på vilka neutrala nyanser som passar bäst på dig. Fråga dig själv: Ser mina ögon, min hud och resten av mitt ansikte bättre ut i skarpa svartvita nyanser, eller snarare i krämiga och benvita/bruna nyanser? Om du föredrar det första alternativet är du en kall-tonad person, det senare alternativet gör dig till en varm-tonad.

Läs även: Så mycket kostar armbanden du drömmer om

3. Gör det klassiska smyckestestet
Vilken nyans på smycken ser bäst ut på dig, guld eller silver? Kvinnor med kalla undertoner tycker att silver känns mer rätt på dem, medan guld ser bättre ut på kvinnor med varma undertoner.

Det finns flera saker som påverkar varför du passar i vissa färger, men inte i andra.

4. Undersök din hår- och ögonfärg
Ett bra sätt att undersöka din huds underton är att titta på din naturliga hår- och ögonfärg. En kall underton brukar finnas hos personer med blå, grå eller gröna ögon som har blont, brunt eller svart hår i en kallare nyans. En varm underton brukar finnas hos personer med bruna, hasselfärgade eller bärnstensfärgade ögon som har jordgubbsblont, rött, brunt eller svart hår med röda eller orangea undertoner.

5. Undersök din hud efter en dag i solen
Blir du sakta gyllenbrun, bränner du dig lätt eller blir du omedelbart rosa? De som har en varm underton blir lätt bruna medan kvinnor med en väldigt kall underton oundvikligt bränner sig. Kvinnor som har en neutral underton bränner sig ofta först för att sedan bli bruna.

Läs även: 8 peppande karriärcitat av Anna Wintour inför 2016

6. Välj ut en kändis som har en hudton som matchar din
Studera bilder från olika event för att se vilka kändisar som har en kall, respektive varm, underton. Titta på vilken färg de bär på klänningen och avgör om färgen passar dem. Då får du snabbt ett hum om vilka färger som även skulle passa dig. Några kändisar med en kall underton är Anne Hathaway, Cameron Diaz, Scarlett Johansson och Cara Delevingne. Några kändisar med en varm underton är Jennifer Aniston, Jessica Alba, Beyoncé, Jennifer Lopez och Eva Mendes.

7. Välj ut ett antal färger som ser bäst ut på dig
Det går inte att förneka att kvinnor med en varm underton passar bäst i nyanser av gult, varmt röd, orange, brunt, gröngult, creme och beige/kamel. Kvinnor med kall underton passar bäst i nyanser av blått, grönt, lila, rosa, blågrönt, magenta och rött.

Läs mer:
Vad är egentligen skillnaden på BB-, CC- och DD-kräm?
Här är nyheten om Iphone 7 (som är otroligt efterlängtad!)
Se klädkedjans nya (och otroligt sexistiska!) reklamkampanj

Foto: Mondadori

 
 
 

Annons