Artikeln innehåller reklamlänkar

Går färgen bort? 22 frågor och svar om The Color Run 2017

Klart du också ska vara med på årets roligaste lopp! Här är allt du undrat om The Color Run 2017 i Tantolunden, Stockholm i juni.

Jag vill springa med min kompis, hur vet jag att vi hamnar i samma startgrupp?

Heja er! På The Color Run 2017 har vi inga specifika startgrupper. Ta din kompis under armen och gå mot startfållan när vi öppnar den så får ni uppleva hela loppet tillsammans.

Inte köpt biljett än? Gör det här till specialpris.  (länk till Aller media shop)

Går färgen bort från hår/hud och kläder?

Vi som du älskar färg men ja, färgen kan tvättas bort för det mesta! Ett tips från oss är att ha kläder och skor på dig som blir extra fina med färg på sig. Ju förr du tvättar dina kläder, ju lättare släpper färgen. Ljust/blonderat hår kan suga åt sig extra mycket av färgen. Detta går vanligtvis bort med vanligt schampo men för att vara extra noga rekommenderar vi att du har balsam/hårolja i håret innan loppet så släpper färgen ännu lättare. Man kan även ha en keps eller vira en sjal runt håret för att skydda det näst intill helt från färgen. Biljetter finns här.  (länk till Aller media shop)

Är färgen farlig?

Nej, färgen vi använder är inte giftig och innehåller inga tungmetaller. Den består till största del av majspulver och vi är noga med att den uppfyller alla miljö-och hälsokrav.

En del löpare tycker det är skönt att ha en sjal över munnen när dom springer igenom våra Color Zones. Solglasögon är också ett hett tips! Du kan köpa ett par snygga The Color Run-solglasögon i vårt Merchandisetält.

Måste jag springa? Eller får jag gå?

The Color Run 2017 är ett lopp för alla. Vi vill att du har kul, så du får ta dig fram gåendes, rullandes, springandes, skuttandes… ja, precis på vilket sätt du vill!  Så anmäl dig i dag.  (länk till Aller media shop)


Tar ni tid på löparna?

Vi har ingen tidtagning. På The Color Run är tid inte ett viktigt element. Vissa löpare tar tid på sig själva, vilket givetvis är helt okej med oss.

Får jag medalj om jag genomför loppet?

Hurra du har kommit i mål! Självklart får du en medalj för att du varit med på The Color Run 2017! Köp biljett här för att säkra din medalj (länk till Aller media shop) 😀


Kan jag hämta upp mitt start-kit innan loppet?

Vi filar på detaljerna kring en Pre Pick Up. Vi kommer att skicka ut massa bra information sju dagar innan loppet. Håll utkik på vår hemsida och Facebooksida, där hittar alltid den senaste informationen.

Finns det förvaring för värdesaker/kläder på området?

Vi kommer inte ha någon förvaring på området. Ett tips är att ha med en liten ryggsäck eller magväska som du kan ha på dig under loppet.


Är det någon åldersgräns för att springa The Color Run 2017?

Nej, alla är välkomna till The Color Run! Barn ska dock ha sällskap av en vuxen person. Priset är samma för alla. (länk till Aller media shop)

Jag vill göra en egen färgfest. Var köper ni er färg?

Vi är noga med att vår färg uppfyller de krav som finns på marknaden, därför har vi en egen leverantör som vi använder oss av och har tyvärr inte möjlighet att sälja färg vidare.

Vilka städer kommer ni till i år?

Det vi vet lika säkert som att vi älskar färg, är att vi kommer till Stockholm i juni. Men vi jobbar på för fullt för fler lopp så håll utkik på vår hemsida och Facebooksida så är du först med den senaste informationen!

Kan någon annan hämta mitt start-kit?

Ja, någon annan kan hämta ut ditt start-kit mot uppvisande av din bokningsbekräftelse eller legitimation.

Om jag hämtat mitt start-kit på er pre-pick-up, måste jag checka in på loppdagen då?

Jag sitter i rullstol / har barnvagn med mig. Kan jag delta?

Absolut! Alla kan delta i The Color Run!

Säg till någon ur vår personal om du har frågor eller behöver assistans på området.

Vi har även rullstolsanpassade toaletter på området. Köp biljett här. (länk till Aller media shop)

Jag vill inte springa loppet men vara med på efterfesten. Får jag det?

Det går alldeles utmärkt, men du måste dock ha köpt en startplats (länk till Aller media shop) till loppet för att få delta i festen. Kom i tid så hinner du köpa egna färgpåsar vid vårt Merchandisetält och vara med på våra Color Throws.

Jag vill vara volontär, hur gör jag då?

Vad roligt att du vill hjälpa till att göra The Color Run till en magisk dag! För att anmäla ditt intresse och läsa mer vad det innebär att vara volontär klickar du här: http://tcr.610consulting.se/

Måste jag vara helt klädd i vitt?

I ditt start-kit ingår en vit t-shirt. Färgen syns bättre på vita kläder, men du får givetvis vara klädd precis som du vill.

Får jag fota på området?

Som privatperson får du fota och filma innan, under och efter loppet, det vill vi gärna att du gör! Använd också gärna hashtags: #thecolorrunse, #thecolorrunsweden #tcrse

The Color Run erbjuder en uppsjö av häftiga och färgrika ögonblick att föreviga. För pressackreditering/fotopass ber vi dig kontakta: [email protected]


Kan min telefon/kamera bli förstörd av färgen?

Färgpulvret kan vara lömskt och letar sig gärna fram lite överallt. För att skydda elektronisk utrustning rekommenderar vi att du har den i en tät förpackning, så som förslutningsbar plastpåse. Vi står ej för eventuella skador på egendom.

Ställer ni in om det regnar?

Lite regn har aldrig stoppat oss. Det gör till och med att färgen syns ännu bättre!

Skulle det vara riktigt kraftigt oväder kan vi behöva ställa in för att garantera att The Color Run är ett säkert event. Håll koll på vår Facebooksida samt hemsida för senaste informationen.

Jag vill ha hjälp med något annat, vem kontaktar jag?

Skicka till mail till oss med din fråga så svarar vi så snart vi kan. [email protected]

Fortfarande inte bokat biljett?  (länk till Aller media shop)