stressa-mindre-ta-det-lugnt

3 enkla knep för att bli mindre stressad

Vi blir allt mer stressade och sociala medier som plingar till var och varannan minut gör det inte precis lättare att varva ner. Här är tipsen som gör dig mindre stressad och ger dig mer tid för annat.

Läs mer: Sov bättre med sömnforskarens bästa tips

#1 Stäng av alla notiser

Hur kul det än är att ha en gruppchatt tillsammans med dina tjejkompisar där ni avverkar helgens bravader eller den senaste dejten, behöver alla en paus ibland. I Facebook-chatten kan du gå in på konversationsnamnet och stänga av aviseringarna tills du känner att du vill bli uppdaterad igen. Om du får notiser även från Instagram, Snapchat, tidningar och annat som visas ofta går du in på telefonens inställningar för att stänga av dem.

#2 Sätt på stör ej-läge

När du vill maxa Netflix-hänget utan att bli störd av snaps från dina vänners galna utekvällar är ”stör ej”-funktionen att rekommendera. På Iphone ser den ut som en måne och allt du behöver göra för att hitta den är att dra med fingret nerifrån och upp på skärmen. Det här knepet är även bra när du vill sova ostört, utan vibrationer. Om någon ringer två gånger inom tre minuter kommer de dock fram ändå. Du kan också ställa in så att vissa samtal kommer fram trots stör ej-läget.

#3 Avinstallera appar

Knappen ”avinstallera” är räddningen för dig som är förfärad över all tid du lägger ner på sociala medier. Prova att logga in på Facebook och Instagram via webben istället. När de inte längre är ett knapptryck bort är de lite krångligare att använda, vilket förhoppningsvis innebär att du skippar slö-scrollandet.

Läs även:
Bevisat: Lathet är ett tecken på smarthet
Sex-toppen: Då har vi tjejer som bäst sex

Av Filippa Rosenberg

Foto: IBL