En tumregel är att du kan äta din matlåda så länge maten inte luktar illa eller har möglat. Om maten ser okej ut, samt doftar och smakar bra, är det oftast helt okej att äta.
Här är tre riktlinjer att följa om du vill att din mat ska hålla så länge som möjligt.
1. Ställ in maten i kylen
Om det blir lite mat över som du inte ska äta direkt så bör du ställa in den i kylen eller frysen på en gång. Om du har mycket mat över så bör du låta den svalna så att temperaturen i kylskåpet inte påverkas när du ställer in den.
2. Ha rätt temperatur i kylskåpet
Ju kallare ditt kylskåp är, desto längre kommer din mat att hålla. Satsa på att ha runt 4-5 grader.
3. Frys in maten
Det bästa du kan göra är egentligen att frysa in maten. Den mesta maten håller väldigt länge om den är fryst, och tar du en matlåda från frysen på morgonen så riskerar du inte att maten blir dålig på vägen till jobbet.
Läs mer:
Öka hållbarheten: Förvara frukt och grönt på rätt sätt
Gå ner i vikt med hjälp av avokado
Här är de 8 bästa frukterna att göra smoothies på
Källa
Foto: All Over Press