Pumpasoppa med kokosmjölk och ingefära, 4 portioner
Du behöver:
1 msk smör
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1,5 msk curry
500 g pumpakött
5 dl hönsbuljong (eller grönsaksbuljong)
4 dl kokosmjölk
2 msk färsk ingefära
Salt och svartpeppar
Citronsaft
Såhär gör du:
1. Skär pumpaköttet i små tärningar medan du smälter smöret i en stor kastrull.
2. Fräs hackad lök, vitlök och curry tills löken är mjuk. Tillsätt sedan pumpan.
3. Stek i någon minut innan du slår på buljong och kokosmjölk.
4. Koka upp och låt sedan sjuda i ungefär 15 minuter utan lock. Kom ihåg att röra om under tiden!
5. Tillsätt ingefäran och mixa sedan med en stavmixer till en slät soppa.
6. Smaka av med salt, svartpeppar och citronsaft. Du kan även garnera med lite rostade pumpakärnor på toppen!
Rostade pumpabitar i ugn, 4 portioner
Du behöver:
800 gram pumpa
4 msk olivolja
2 krm salt
1 krm vitpeppar
Så här gör du:
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Dela och gröp ur pumpan för att sedan skära köttet i bitar, ungefär 2-3 cm stora.
3. Lägg i en ugnsfast form och blanda med olivolja, salt och vitpeppar.
4. Rosta pumpabitarna i ugnen i ungefär 20 minuter. Klart!
Raw pumpapaj, ungefär 10 bitar
Botten
Du behöver:
200 g mandelmjöl
150 g dadlar
2 msk kokosolja
Salt
Fyllning
Du behöver:
5 dl pumpa
2 1/2 dl dadlar
2 tsk kanel
1 tsk färsk ingefära
1 tsk riven muskotnöt
1 msk kokosolja
1 tsk vaniljpulver
Eventuellt lite vatten
Botten
Så här gör du:
1. Blötlägg dadlarna i minst två timmar innan du börjar.
2. Mixa ihop alla ingredienser.
3. Tryck sedan ut det i en pajform med löstagbar kant och ställ den i kylskåpet.
Fyllning
Så här gör du:
1. Blötlägg dadlarna i minst två timmar innan du börjar.
2. Mixa ihop alla ingredienser förutom vatten tills det blir en slät smet. Om du tycker att smeten känns för tung kan du hälla i vatten.
3. Bred sedan fyllningen över din svala pajbotten och sätt in den i frysen. Ta fram den ungefär 15 minuter innan servering!
Fler härliga recept:
Nyttig glutenfri pizza på blomkålsbotten
Hälsosamt zucchini- och morotsbröd
Glutenfri hälsosam laxburgare
Foto: All Over Press