3 snabba söndagssysslor som gör det enklare att gå ner i vikt

3 snabba söndagssysslor som gör det enklare att gå ner i vikt

Du har säkert redan hört att förberedelser på söndagen är nyckeln till en sundare vecka. Hinner du inte stå vis spisen och laga hälsosam mat hela dagen så är hoppet inte ute. Förbered för en smal vecka genom att följa dessa enkla och snabba tips.

  • Mellis-boxar. Om du inte hinner laga matlådor så kan du nöja dig med mellanmåls-boxar. Om du äter flera nyttiga små mål mellan lunch och middag är inte risken lika stor att du hänger med kollegorna till kebabhaket på lunchen. Köp keso i storpack och nötter i lösvikt och portionera ut i små lådor. Ta med frukt som du kan hacka och toppa med.
  • Koka ägg. Två ägg och en frukt är en bra frukost om du har bråttom och ditt mål är att gå ner i vikt. Du får i dig protein och energi. Koka ett helt paket ägg på söndagen och lägg i kylen, då har du inga ursäkter att välja den onyttiga mackan när du rusar utanför dörren på morgonen, ett ägg kan du äta på språng!
  • Hacka grönsaker. Du vet det där ögonblicket när du kommer hem från jobbet och är vrålhungrig, öppnar kylskåpet och kastar i dig vad sjutton som helst, bara det är ätbart? Hacka upp stavar av morötter, gurka, paprika och annat som du gillar och lägg en klick kvarg i en skål tillsammans med dina favoritkryddor. Det tar bara några minuter att förbereda men hjälper dig till ett sundare vardagsliv.
  • Foto: All Over Press