Sömnproblem dator

4 anledningar: Därför har du svårt att sova

1. Tv-serier

När du har tittat på ett, två, tre avsnitt av din favoritserie kan det definitivt störa din sömn. Varför? När du har fällt ner locket på din laptop så tror du kanske att du har lämnat den fartfyllda dramatiken – det har du inte. Hjärnan kan fortfarande jobba på i hög fart efter att du har slutat titta. Kom ihåg det!

2. Vitaminer

Om du tar din multivitamin i samband med att du ska gå och lägga dig – sluta med det. Vissa vitaminer i din tablett ger nämligen en ganska snabb boost i din energinivå. Ta därför alltid dina vitaminer på morgonen i samband med frukost!

Tips: 6 naturliga ”sömnmedel” som faktiskt fungerar

3. Din tandkräm

Mint är väldigt uppfriskande, inte bara för din mun utan även för ditt sinne. Om din tandkräm innehåller mycket mint och du borstar tänderna precis innan du ska gå och lägga dig kan det göra att du känner dig piggare. Testa att välja en tandkräm som är lite mildare.

4. Kvalster

Kommer du ihåg senast du köpte en ny kudde? Eller när du sist tvättade din nuvarande kudde? Sängen är ett riktigt paradis för kvalster, speciellt om du inte tvättar täcken och kuddar. Kvalster är klassiska allergener, så om du är allergisk (och inte kommer ihåg senast du tvättade kudden) så kan det vara en orsak till varför du har svårt att somna.

Ännu mer tips till dig som har svårt att sova:
7 tips för en godare natt
Därför vaknar du upp tröttare än tröttast
11 anledningar till att du alltid är trött

Foto: All Over Press