4 tips för att göra din lasagne lite nyttigare

Lasagne är så gott och räcker ofta till flera matlådor (vilket man ju älskar!). Här är några tips för att göra favoriträtten nyttigare.

1. Fullkorn!

Byt ut pastaplattorna till fullkorn, det gör att ditt blodsocker stegrar långsammare och håller sig mer stabilt vilket leder till att du håller dig mätt längre.

2. Byt ut kött mot champinjoner

Champinjoner innehåller massvis med b-vitamin och jod som är viktigt för att ämnesomsättningen ska fungera optimalt. Dessutom är de rika på järn och är i stort sett fettfria. Byt ut en del av köttfärsen till champinjoner!

3. Spenat är din bästa vän

För att maxa din lasagne med nyttigheter som kalcium, magnesium och kalium – tillsätt spenat. De här mörkgröna bladen är inte bara nyttiga, de ger även en riktigt god smak.

4. Välj rätt ost

Ost är obligatoriskt för att få till en riktigt lyckad lasagne. Men välj en ost med en låg fetthalt, där vinner du många poäng!

Ännu mer tips:
Recept: Nyttig glutenfri pizza på blomkålsbotten
4 hälsosamma superhacks i köket
Sex livsmedel att äta för att få bättre sex

Foto: All Over Press