4 tips: Så återhämtar du dig efter träningspasset

1. Drick mycket

Om du inte dricker tillräckligt under träningspasset kan du bli snurrig och få huvudvärk efteråt. Det är alltså viktigt att du tar den där dryckespausen! Om du har tränat ett extra hårt pass kan det vara bättre med en sportdryck eller kokosvatten efteråt. Vad du än väljer så är det viktigt att du dricker mycket så snart efter träningen som möjligt.

2. Stretcha

Avsluta aldrig ett träningspass utan att stretcha i några minuter. Stretchandet gör att dina musklers flexibilitet ökar och minskar dessutom den träningsvärk som kan komma efteråt. Oavsett vad, eller hur hårt, du har tränat så bör du göra din stretching!

3. Ät ett mellanmål

Mellanmålet efter ett träningspass gör mer för kroppen än att bara stilla din hunger. Mellanmålet bör vara en mix av protein och kolhydrater då protein efter träningen hjälper till att bygga upp musklerna som du har tränar medan kolhydraterna ger dig energi.

4. Förstör inte din träning

Om du har lagt ner tid och kraft på att träna så bör du inte förstöra din träning genom att äta massor av kalorier efteråt. Använd istället träningspasset som motivation till att göra mer hälsosamma val. Ät färsk mat och unna dig istället ett gott och hälsosamt mellanmål!

Läs mer:
5 tips: Så håller du dig stark och frisk i vinter
Snygg rygg och stark mage på 5 minuter
Träna rumpan med den här effektiva övningen

Foto: All Over Press