Sluta snooza! 5 skäl att gå upp en timma tidigare varje morgon

Brukar du snooza nio (tjugotvå) gånger varje morgon och sedan stressa hela vägen till jobbet? Då vet du att det inte är bästa starten på dagen!

Din morgon påverkar resten av din dag. Startar du dagen med stress är risken stor att du fortsätter ha andan i halsen, och kanske dessutom är på dåligt humör, resten av dagen. Och vi vet alla vad stress kan göra med vår hälsa.

Om du tillhör dem som inte hoppar ur sängen när alarmet ringer, kanske du inte känner dig sugen på att gå upp en timma tidigare på morgonen. Men, det finns faktiskt några riktiga fördelar!


Din morgon kommer bli härligare

Om du går upp tidigare hinner du njuta av din morgon, även på vardagarna. Kroppen vaknar till, du kan äta en god frukost i lugn och ro och förbereda dig mentalt för dagen. Du hinner också få ärenden gjorda – betala räkningar, städa undan och så vidare. Det är skönt att kunna bocka av på to do-listan redan på morgonen!

Missa inte! 5 minuters magträning att göra varje morgon


Du kan bli mer produktiv

Vilken tid på dagen du är mest produktiv varierar från person till person, men statistiskt sett har fler av oss mer energi och lättare att koncentrera oss just på morgonen. Testa och se om det stämmer in på dig!


Du kommer förmodligen äta mer hälsosamt

En stressad morgon får frukosten ofta bli lite vad det blir. Det kanske till och med kan hända att du skippar den om du är för stressad? Mer tid på morgonen betyder mer tid att njuta av en god frukost. Och har du börjat dagen med en stabil måltid, blir det lättare att hålla en nyttig kost resten av dagen.

Läs även 7 enkla sätt att bli mer positiv


Du kommer i tid

Om du har mer tid på dig på morgonen gör det inte så mycket om det där klädesplagget du tänkte ta på dig inte sitter så bra, eller om mjölken till kaffet har gått ut. Du har tid på dig att lösa eventuella vardagsproblem och ändå komma i tid till jobbet eller mötet utan att tokstressa.


Du får ytterligare ett tillfälle att träna

Efter en lång dag på jobbet kanske du känner dig slut på energi. Eller så har du hunnit planera in annat för kvällen, som gör att du skippar träningen. Om du ställer alarmet tidigt och har lagt träningskläderna bredvid sängen, är chansen mycket större att dagens träningspass faktiskt blir av. Mjukstarta med det här passet! 5 minuter går ju snabbt, eller hur?

Och du – det kommer förmodligen kännas tungt att lämna det varma täcket de första gångerna, men du kommer snabbt in i det!

Foto: IBL