1. Ägg Olé
Du behöver:
2 stora ägg
2 tsk salsa
1 msk guacamole
Såhär gör du:
Knäck äggen i en uppvärmd stekpanna och ta i sönder äggulorna. Stek på ena sidan i cirka 50 sekunder, eller tills det känns igenomstekt. Toppa med resterande ingredienser. Ät med tortillachips om så önskas.
2. Mexikansk äggröra
Du behöver:
3 äggvitor
0,5 dl svarta bönor
2 msk lätt cheddarost
2 msk salsa
Såhär gör du:
Rör ihop de tre äggvitorna med bönorna (som ska vara sköljda och avrunna) i en stekpanna och tillsätt cheddarosten. Toppa med salsan.
3. Fullkornsfralla med äggvitor
Du behöver:
3 äggvitor
fullkornsfralla
1 dl spenat
1 skiva lätt cheddarost
1 skiva tomat
Såhär gör du:
Stek de tre äggvitorna i en stekpanna. Täck ena halvan av fullkornsfrallan med spenat och den andra halvan med en skiva cheddarost. Rosta tills osten har smält och lägg sedan på äggen och tomaten och slå ihop frallan.
4. Italiensk frittata
Du behöver:
3,5 dl äggvita
0,5 dl lätt philadelphiaost
2,25 dl finhackade soltorkade tomater
4 blad färsk basilika, finhackad
4 skivor rostat fullkornsbröd
Paprika
Salt och svartpeppar
Matolja
Såhär gör du:
Vispa ihop äggvitor, färskost, salt och peppar. Lägg en liten klick matolja i en stekpanna och värm upp den. Häll i äggvitesmeten och tillaga tills den börjar att stelna. Lägg då omedelbart i soltorkade tomater och basilikablad. Lägg på ett lock och låt koka i cirka 2 minuter, eller tills smeten är helt stelnad.
Servering: Lägg frittatan på en skärbräda och skär i fyra bitar. Servera två bitar tillsammans med två skivor rostat bröd. Garnera med paprika och ytterligare färsk basilika.
5. Ägg- och tomatmacka med pestomajonäs
Du behöver:
1 msk lätt majonäs
1,5 tsk basilikapesto
2 skivor fullkornsbröd
1 hårdkokt ägg i tunna skivor
1 liten tomat, kärnad och tunt skivad
Grovt salt och nymalen svartpeppar
Såhär gör du:
Blanda majonäs och pesto i en liten skål och krydda med salt och peppar. Bred blandningen på en skiva bröd och täck sedan med ägg, tomat och återstående brödskiva.
Foto: All Over Press