Det här händer om du slutar ha sex

5 saker som kan hända om du slutar ha sex

Prioritera din egen njutning. Det vinner hela du på!

Personer som har sex minst en gång varannan vecka är bättre på att hantera stress, påfrestningar och att tala inför publik. Detta beror på att kroppen under sexakten utsöndrar positiva hormoner som endorfiner och oxytocin, vilka ger högre smärttröskel och större känsla av tillfredsställelse.

Du blir lättare sjuk

Mindre sex ger minskad exponering för bakterier. Även om detta låter bra bidrar det till att ditt immunförsvar försämras. Att ha samlag en till två gånger i veckan gör att ditt skydd mot infektioner ökar med hela 30 procent, enligt amerikansk forskning. Studier vittnar också om att regelbunden utlösning för män minskar riskerna för prostatacancer med 20 procent.

Du blir oftare irriterad

Får du inte tillräckligt mycket kroppskontakt kan du bli nervös och irriterad. När kroppar rör vid varandra produceras en kaskad av goda hormoner som tränger undan kortisol och adrenalin som skapar obehag och stress. Även ditt självförtroende och din självbild kan sjunka om du inte bekräftas genom beröring, visar forskning.

Du blir fortare deppig

Kvinnor som slutar ha sex är mer benägna att känna sig nedstämda och deprimerade. En bidragande orsak är att utsöndringen av hormonerna melatonin, serotonin och oxytocin uteblir.

Du kan få hjärtbesvär

Ett bra samliv har en direkt koppling till dina blodkärl och din hjärthälsa. Genom att ligga mycket minskar du risken för diverse hjärt-kärlsjukdomar och får ett stabilare blodtryck.

Slutsats: Sex håller dig lugn, stark, glad och frisk – så glöm inte att vårda kärleken. Och har du ingen partner till hands? Unna dig en stunds njutning på egen hand!

Läs också:

3 enkla trick att njuta mer när du onanerar

Bra porr för kvinnor – här är bästa sajterna!

Baaam testade nätets mest hypade sexleksak