
4 enkla sätt att göra din köttfärssås lite nyttigare
Pasta och köttfärssås är klassisk och prisvärd matlådemat, perfekt när plånboken är tunn. Baaam listar fyra enkla sätt att göra rätten lite mer hälsosam.

Addera bönor
För att boosta proteinintaget, och även förlänga mättnadskänslan, så kan du lägga till bönor i din köttfärssås. Du kan även riva ner morot – något som gör köttfärsen matigare, färggrann och god.

Använd ekologisk köttfärs
Var snäll mot din kropp och miljön och välj ekologisk köttfärs i mataffären. Det kan kosta några kronor extra – men det är det värt.
Relaterat: 4 tips för att göra din lasagne lite nyttigare

Kycklingfärs
Om du verkligen vill maxa nyttigheten i din färs, byt ut nötkött mot kyckling. Det vita köttet har en lägre fetthalt men innehåller massvis med protein.

Zuccinipasta
Om du är nöjd med själva köttfärssåsen så är det dags att fokusera på vad du har till. Du kan alltid välja nyttigare varianter av pasta, till exempel en fiberrik fullkornsvariant eller bönpasta. Om du vill skippa kolhydraterna helt går det faktiskt att göra pasta av bland annat zucchini.
Foto: IBL