5 tips: Så håller du dig stark och frisk i vinter

1. Tänk enkla och kraftfulla övningar

Styrka handlar om två rörelser – att trycka och dra. Armhävningar, knäböj och utfall är alla övningar som gör din kropp starkare. När du gör dessa övningar använder du kroppen som redskap – det är enkelt men också väldigt kraftfullt.

2. Konditionsträning är inte din fiende

Många verkar tro att konditionsträning är det värsta om du vill bygga muskler och att det är bäst att låta bli löpspåret. Självklart är det inte särskilt smart att springa långa rundor flera gånger i veckan samtidigt som du försöker att gå upp i vikt, men att helt strunta i konditionen är inte lösningen om du vill hålla dig frisk och stark.

3. Du är vad du äter

Du kan inte äta för lite om du försöker att gå upp i vikt, oavsett om du tränar som aldrig förr. Om du inte förser din kropp med de kalorier som den behöver för att återhämta sig och återuppbygga dina muskler så kommer du helt enkelt inte att gå upp i vikt. Det är svårt att lära sig att äta mer än vad du brukar, men det är rekommenderat att öka med ungefär 300 kalorier per dag under en vecka för att vänja kroppen.

4. Var inte rädd för fett

Du måste vara medveten om att extra fett kommer med på köpet när du äter för att bygga muskler. Du kan inte lägga på dig fem kilo muskler utan att öka din fettprocent. Det är även viktigt att du får i dig bra och näringsrika kalorier och undviker de dåliga!

5. Kosttillskott är inte lösningen

Om du kämpar med att gå upp i vikt för att bygga muskler är inte kosttillskott någon räddare i nöden. Steg ett är snarare att du ser till att få i dig frukost innan du börjar experimentera med kosttillskott. Ekvationen här är enkel; kalorier in i förhållande till kalorier ut. Får du inte i dig tillräckligt med kalorier kommer du varken att gå upp i vikt eller öka din muskelmassa. För att få i dig lagom mängd kalorier bör du äta de tre viktiga måltiderna varje dag samt äta ett mellanmål mellan frukost och lunch och ett mellan lunch och middag.

Läs mer:
Supermjölken som hjälper mot förkylning
Bli förkylningsfri med den här ingrediensen i din smoothie
5 envisa myter om träning (som borde försvinna nu!)

Foto: All Over Press