Lider du av efter sommar-depp? Här är 5 tips som får dig höstpeppad istället

Lider du av efter sommar-depp? Här är 5 tips som får dig höstpeppad istället

När höstmörkret smyger sig på är det lätt att vilja försvinna under täcket. Här är fem tips som stärker dig och får livet att kännas lite lättare.

Prioritera dig själv

Känns det för kämpigt att vara social med ytliga bekanta över söndagsfikan ni har planerat in? Strunta i det. Om bakispizza i sängen är precis vad du vill sysselsätta dig med är det helt okej. Att prioritera din egen vilja gör dig mer säker som person.

Ta en peppig podd-promenad

Världens mest uttjatade tips, men det är av en anledning. En nypa frisk luft och lite motion hjälper. Lyssna på en intressant podd och ta ett varv runt kvarteret – eller varför inte till matbutiken för att unna dig en ny tesort? Ju längre promenad desto bättre, och om du känner för det – ta en joggingtur med lurarna i öronen. Då kommer kroppens må bra-hormoner igång på allvar och du kommer må mycket bättre.

Läs även: Träningspepp smittar via sociala medier – de här personerna inspirerar oss mest

Gör något prestationslöst

Vi ägnar mycket tid till att prioritera i någon form, utan att vi ens tänker på det. Vi tittar på dokumentärer för att bli mer allmänbildade och på tutorials för att lära oss någonting lite bättre. Att istället sysselsätta oss med saker som bara kräver närvaro, får oss att bli lyckligare och dämpar ångest (det är bevisat!). Möblera om i ditt rum, häng runt på Pinterest och dröm dig bort, baka något enkelt, gosa med djur eller prova kläder till helgen. Alla saker som gör att du glömmer bort tiden är att rekommendera.

Ta bort en energitjuv

Har du en vän som du bara blir på dåligt humör när du träffar, eller kanske en KK som du vet att du mest får ont i magen av? Sluta träffa dessa personer. Om det känns för dramatiskt att ta bort en vän för alltid, tänk att det handlar om en paus. Du ska ge din dyrbara tid till människor som får dig att må bra.

Läs även: Floras jakt på perfekta höstjackan – 22 snygga köp

Lyft dig själv

Kanske är du bra på att lyssna, en fena på att göra efterrätter eller den i ditt kompisgäng som fixar bästa festerna. Skriv ner alla dina fina egenskaper – allt som gör dig till den grymma person du är. Behåll lappen för att plocka fram när du har svårt att komma ihåg att du är ett kap.

Foto: Jacob Ufkes/Unsplash