5 underbara sätt att söta kvarg

Kvarg har betydligt bättre näringsinnehåll än alla typer av yoghurt och filer, men ofta kan de smaksatta varianterna kännas lite syntetiska.

1. Lönnsirap + müsli
Lönnsirap är en fantastisk sötare, som enligt forskare dessutom har en antiinflammatorisk förmåga. Ringla över lite tillsammans med lite müsli för en härlig frukost.

Läs mer: Nya emojis du bara måste ha!

2. Kokosflingor + frukt
Toppa din kvarg med färsk mango eller ananas, avsluta med härligt söta kokosflingor, för en tropisk touch på din kvarg.

3. Granatäpple
Fördelen med granatäpple är att det inte på något sätt kan bli för sött, det är ett perfekt komplement till din kvarg. Känslan när de exploderar i din mun är dessutom helt underbar.

4. Jordnötssmör + honung
Rör i 1 matsked jordnötssmör och 1 tesked honung i din kvarg för en fin blandning av sött och salt.

5. Melass
Melass är kanske inte något alla använder i sina vardagliga matrutiner, men det finns en anledning till att prova det. Läs mer om naturliga alternativ till raffinerat socker på denna länk. Melass är rikt på järn, kalcium och magnesium och har dessutom inte ett lika högt glykemiskt index som vitt socker. Börja med en liten klick bara eftersom smaken kan vara rätt stark.

Foto: Flickr.com

Läs mer:
6 tecken på att du inte äter balanserat
5 enkla byten som boostar din kost
Järnbrist – 6 tecken du bör vara uppmärksam på