7 knep för att pusha dig själv när du tränar ensam

7 knep för att pusha dig själv när du tränar ensam

Att träna ensam är inte det mest inspirerande. Men det finns knep att till även om du saknar en peppande vän eller pt.

Sätt mindre mål

Att ha ett stort mål med träningen är alltid bra för motivationen, men det är lika viktigt att ha mindre delmål. Annars är risken att målet känns alldeles för svårt att nå. Att tänka att du ska springa till ”det trädet där borta”, att du ska göra tio armhävningar på tå eller att du i dag ska klara fem intervaller är ett jättebra sätt att pusha dig själv!

Filma dig själv

Det kanske kan kännas lite märkligt, men att filma dig själv med telefonen under passet kan ge ungefär samma känsla som att du tränar med en PT eller en kompis. Du vill liksom ge lite extra för att du vet att du ska titta på videon efteråt. Dessutom är det ett superbra sätt att hitta eventuella fel i övningar som du inte visste att du gjorde.

Läs även Knepen som gör löpningen lättare (även för dig som inte gillar att springa)

Fokusera på en punkt

En studie vid New York University visade att deltagare som fokuserar på en och samma punkt när de springer, orkar springa snabbare än andra. Så, när du har bestämt dig för att springa till ”trädet där borta”, fäst blicken på det så kommer du få mer energi. Värt att testa!

Säg det magiska ordet

Att tänka ”lite senare” kan faktiskt hjälpa dig att klara mer. Om du känner att du måste sakta ner eller ta en vattenpaus, tänk att du ska göra det lite senare. Till exempel ”jag kan stanna vid nästa bro” eller ”jag tar en vattenpaus om två minuter”. En undersökning publicerad i Journal of Personality and Social Psychology visade nämligen att personer som tänker att de ska ge upp ”lite senare” tenderar att kämpa längre – och väldigt ofta köra på hela passet utan att ta den där pausen.

Intervaller

Om du har riktigt svårt att ta tag i träningen, satsa på intervaller! Kör allt du kan i en minut och vila sedan i tre. Eller testa pyramidintervaller. Pusha dig själv i en minut, sedan två och sedan tre minuter, för att sedan gå neråt igen – tre minuter, två och en minut. Återigen – små delmål är grymt för motivationen!

Testa ett träningsprogram 

Ibland kan det vara skönt att någon annan talar om för dig exakt vad du ska göra. Ett träningsprogram är dessutom upplagt för att du ska nå resultat – och finns det något mer motiverande än att nå nya personliga rekord varje vecka? Förmodligen inte!

Använd inspirerande citat

Det finns en anledning till att peppande citat svämmar över på Instagrams träningskonton. De fungerar faktiskt! Börja följa konton som ger dig träningslust och motivation och skärmdumpa citaten som du verkligen kan ta till dig. Perfekt att titta på när du känner dig osugen på träningen!

Källa: Shape.com

Foto: Thinkstock