Svullen mage

7 simpla sätt att göra din mage mindre svullen

1. Varmt vatten med citron.

Börja dagen med att kicka igång din metabolism genom att dricka varmt vatten med mycket pressad citron i. Knepet är enkelt och effektivt.

2. Skippa mejeriprodukterna till frukost.

En av orsakerna till att du känner dig svullen kan vara att du äter för mycket mejeriprodukter till frukost. Testa dig fram genom att undvika yoghurt, fil och andra produkter som vanligtvis ingår i ditt morgonmål. Vem vet, kanske svullnaden minskar redan här?

Ännu fler tips: Hej då putet – må bättre på 12 timmar

3. Tropiskt mellanmål.

Tropiska frukter såsom ananas och papaya innehåller mycket enzymer som bryter ner protein – vilket gör att svullnaden minskar. Gör en smoothie eller käka som det är. Gott och nyttigt!

4. Tugga INTE tuggummi.

Förutom att tuggummi gör att du får i dig mer luft innehåller det även sockeralkoholer som gör att du känner dig väldigt uppblåst om magen. Försök undvika tuggummit, helt enkelt.

Läs mer: 13 sätt att må bättre – redan i dag

5. Sakta ner när du äter.

Om du äter för snabbt riskerar du att luft fastnar i ditt matsmältningssystem som i sin tur gör dig svullen. Ät långsamt, tugga ordentligt och njut av maten.

6. Vatten, vatten och ännu mer vatten.

Den obligatoriska punkten i alla må bra-listor – drick mycket vatten. I det här fallet hjälper vattnet dig att skölja bort extra salt och gifter som kan vara orsaken till svullnaden.

7. Ingen after work!

Alkohol är en riktig bov när det kommer till att känna sig svullen, av flera olika anledningar. Den bråkar med din matsmältning och (den stora mängden) socker gör att du känner dig däst och slö.

Kolla även in:
Så blir du av med putmagen
Här är frukterna som gör din mage svullen
Chiafrön – därför ska du inte äta dem

Foto: All Over Press