Årets PT: "Den här övningen får alla mina kunder göra"

Årets PT: "Den här övningen får alla mina kunder göra"

Hon vill att vi ska äta mer, noja mindre och ha kul på våra träningspass. Och öva på squat-tekniken. Pischa Strindstedt är en älskad PT – vi förstår varför.

Foto: Pato Palma

Hej Pischa! Vad gör du idag?

– Det är fredag och jag är ledig. Det är så skönt att ha eget företag och kunna disponera sin tid själv. Jag kommer ju från krogbranschen, och har jobbat i många år på restauranger och i barer. Till slut tröttnade jag på sena nätter och fulla människor och gick över till the good side.

Hur tycker du att en riktigt bra PT ska vara?

– Mycket kunskap är förstås viktigt, men jag brukar säga att man ska ”våga att inte veta allt”. Att våga fråga och ta hjälp av andra är bra. En PT ska också vara positiv. Man ska kunna se personen man har framför sig, och möta henne på hennes plan.

Vilken övning får alla dina klienter göra?

– Alla har någon gång fått göra en burpee. Inte för att det är den mest optimala övningen, det finns ingen sådan. Men en burpee är alltid burpee.


Har du någon personlig favoritövning?

– Jag älskar ju marklyft, det är min absoluta favvo.

Finns det något gym-beteende du stör dig på!

– Nja, egentligen finns det inget jag stör mig på. Men vi är rätt duktiga på att följa trender här i Stockholm… Och squat- och rumphysterin har gått lite för långt. Alla gör samma sak och många har inte riktigt koll på tekniken, vilket ofta leder till att det inte är rumpan som tränas utan istället framsida lår. Men återigen, det är inget jag stör mig på, jag har bara noterat det.

Berätta om ditt koncept Wörkout!

– Det började med en enkel idé för tre år sedan. Jag var lite trött på bootcamp-hetsen, där någon står och skriker hysteriskt. Jag ville göra något mer lekfullt, med mer glädje, och då skapade jag konceptet wörkout. Vi kör mycket partnerträning, mycket gemenskap – alla är välkomna. Vi tränar högintensivt, både inne och ute. Jag försöker alltid finnas där för alla som kommer. Det är mer än timmes träning, som deltagare får man ta del av mycket kunskap, både om kroppen och om träning.

Foto:

Foto: Pato Palma

Vad är det absolut roligaste med att vara PT?

– Allt! Varje timme är en ny timme med en ny människa, nya problem, nya lösningar. Dessutom är du väldigt fri, och du får mycket fysisk träning.

Vilka kostråd brukar du ge dina kunder?

– Det har blivit väldigt känsligt kring mat, med mycket dieter och allergier. Folk äter alldeles för lite, trots att de tror att de äter helt rätt. Men det är för lite mat, helt enkelt. Folk är livrädda kolhydrater. Mitt första tips är: Börja äta mat! Utan mat får du inga resultat och träningen sabbar ju i så fall mer än den ger.

Vad är viktigast om man vill se resultat av sin träning?

– Ha en bra plan. Pressa inte för hårt. Och sätt upp delmål. Gör det du tycker är kul, då klarar du dig längst. Ät mat, drick vatten, sov mycket.


Pischa blev utnämnd till årets PT på Guldhjärtatgalan i november.