Simple Feast levererar tre måltider till din dörr – som bara tar 10 minuter att laga.

Baaam testar Simple Feast: Växtbaserad mat rakt till din dörr – men är det värt?

Vegetarisk (eller vegansk) mat levererad direkt till dörren som är klar på 10 minuter. Låter det för bra för att vara sant? Baaam har testat Simple Feast och detta är vad vi tyckte.

Vad är Simple Feast?

Det är en box med tre måltider som levereras en gång i veckan – för tillfället dock enbart i Stockholm. Du kan välja mellan den vegetariska eller den veganska boxen.

All mat är ekologisk och alla förpackningar är gjorda av växtfibrer från majs, socker och potatis som är komposterbara.

Maten som kommer är dessutom delvis tillagad och du behöver inte köpa till något mer än det som finns i boxen. Simple Feast menar att all mat ska ta 10 minuter att tillaga.

Hur fungerar Simple Feast?

1. Först väljer du vilken box du vill ha – vegetariskt eller veganskt? Varje vecka finns på deras hemsida också vilka menyer som gäller.
2. Därefter behöver du fylla i om ni är 2-3 personer i hushållet eller 4-5 personer. Om ni är 2-3 kostar det 99 kr/portion mat + frakt, annars kostar det 84 kronor/portion + frakt.
3. Klart! Maten levereras direkt hem till din dörr när det är dags.


Vi testade en vecka – så gick det

Leveransen går smärtfritt, det går att följa bilen genom en länk och få en beräknad ankomsttid som är mer exakt en intervallen man fått veta tidigare.

Lådan är väldigt tung, mycket tyngre än jag trott, men det finns en enkel förklaring – kylklabbar. Inuti ligger allt fint paketerat med tydliga märkningar på de små individuella paketen med vilken dag de ska lagas. Dessutom får man med en lapp med hur man ska göra vid varje måltid. De ser spontant väldigt enkla ut, helt klart eftersom större delen av maten redan är delvis tillagad.


Dag 1: Sweet’n’Sour grönsaker med stekt ris, broccoli, sechuanmarinad och jordnötter

Första middagen känns väldigt enkel. Det är få steg i instruktionerna och det tar verkligen inte mycket mer än 10 minuter att bli klar och nästan omöjligt att misslyckas.

Maten smakar dessutom riktigt, riktigt bra! Det är nästan synd att man ju inte kan laga det igen eftersom man ingenstans får veta hur de mer tillagade delarna av maten lagats, eller helt vad de innehåller.

Det stod att detta skulle vara 2-3 portioner och det stämde helt. Perfekt mycket för två personer plus en matlåda.

Dag 2: Minestrone med tomater och smörbönor med bakad fänkål, savojkål, puylinser, kronärtskockshjärtan och svarta oliver

Dag 2 stöter vi på lite problem. Lådorna är nämligen inte märkta med vad de innehåller, bara vilken dag de tillhör, och vet man inte skillnaden på fänkål och savojkål blev det lite knepigt. Men en googling bort fanns svaret!

Denna dagen tar det nog närmare 20 minuter att laga maten men den var väldigt lätt att få till. Dock är detta inte mer än 2 portioner så är man tre kanske det blir lite knapert.

Maten är återigen väldigt god och dressingen på kålen är magisk! Än en gång synd att man inte vet vad som är i den. I övrigt bra mix, bra textur på allting och bra mättande!

Dag 3: Pulled veggie burger med rödbetor och ostronskivling med coleslaw, stekt polenta och dragonkräm

Den här dagen börjar det bra och det är inte så svårt att laga till veggie-smeten (?). Däremot är det på riktigt omöjligt att se skillnad på coleslawdressing och dragonkräm. Det går bara inte. Så det blir en ren chansning den här gången. Hade varit så smidigt om det bara stod markerat på lådorna!

Hamburgarna blir bra men är lite kladdiga eftersom de inte innehåller någon fast komponent. Lite tråkig smak också men helt okej. Inte den bästa maten från veckan. Däremot räcker det till mer än 2 portioner.


Utvärdering:

Så, är Simple Feast värd dina pengar? Svaret blir väl att det beror lite på vem du är och din ekonomi. Jag kan tycka att det är i dyraste laget att ha på regelbunden basis men om man en helg vill äta gott hemma utan att behöva handla och lägga så mycket tid på det är det rätt perfekt! Det är också ett stort plus att visa att det går att laga verkligt fulländade veganska måltider utan att det behöver vara knepigt (såklart för att mycket är lagat i förväg) och därtill ett bra miljöval.

Läs fler av Baaams tester:

Google Home Mini – är den värd ett köp?
Så bra är nya Huawei Mate 20 Pro
Samsung Galaxy Watch – en smartwatch med analog design
Vi har testat Pease – ett nytt veganskt protein gjort på ärtor

Foto: Simple Feast/Baaam