Dejt

Bästa maten att äta innan dejten

Här är maten som gör dig mindre nervös och på bättre humör. Perfekt för en spännande dejt, alltså!

Har du en dejt inplanerad? Det finns faktiskt mat som gör dig mindre nervös och förbättrar din andedräkt. Något som kan kännas extra viktigt inför en romantisk stund med någon du tycker om. Här är några tips!

1. Bli mindre nervös med hjälp av nötter

Alla som någon gång har känt av sockerrus vet att känslan är ganska lik den du har när du är nervös. Så skippa sockret innan dejten och satsa istället på nötter om du är pirrig. Nötter kan nämligen göra dig mindre nervös eftersom det höga innehållet av magnesium lugnar ditt nervsystem.

Läs mer Forskning visar: Tatueringar gör dig friskare

Ladda med lite nötter innan  dejten om du är pirrig

Ladda med lite nötter innan dejten om du är pirrig

2. Drick en grön smoothie för extra glow

Avokado ger fukt till din hy och stimulerar hudens kollagenproduktion. Så satsa på en grön smootihe med avokado om du vill maxa chanserna för extra lyster i hyn lagom till dejten.

3. Ät grönsaker för fräsch andedräkt

Att vara torr i munnen är en av anledningarna till dålig andedräkt. Att äta krispiga grönsaker och frukter som morötter, äpple eller selleri – som alla ökar produktionen av saliv – kan hjälpa dig att få en fräsch andedräkt till dejten.

4. Slipp uppblåst mage med lax

Det är aldrig skönt att ha en uppblåst mage. Satsa på fullkorn, mycket vatten och lax eller nötter, som innehåller nyttiga fetter, några dagar innan dejten om du vill öka chanserna för en lugn mage.

5. Toppa humöret med mörk choklad

Mörk choklad ökar produktionen av lyckohormonet serotonin i kroppen. Därför kan en bit mörk choklad både göra dig gladare och öka din sexlust.

Det är ju såklart inte bara kosten som påverkar nervositet och ditt humör. Men det kan ju vara värt att testa, eller hur?

Läs mer
Så får du en romantisk semester – på riktigt
Bygg bättre relationer – knepen som verkligen fungerar
Modellens geniala knep: Så packar du smart på semestern

Källa Daily Mail

Bildkälla IBL