Bästa yogapositionerna för hela kroppen

Anekdoter och forskning tyder på att yoga har oändliga hälsofördelar, allt från att förbättra hjärthälsan till att lindra ångest. Genom att hålla dig smidig blir du smalare och när kroppen mår bra syns det på dig. Yoga bränner kalorier, slåss mot celluliter och kan få dig att känna dig yngre. Ingen tid över för att gå till en klass? Inga problem! Kika nedan på några av de bästa övningarna för varje kroppsdel som du kan göra hemma.

1. Dolphin pose – Överarmarna

Såhär gör du: Börja på händer och knän, sänk sedan dina armbågar till golvet med axelavstånd från varandra. Sammanfläta fingrarna, stoppa in tårna och pressa upp höfterna för att skapa en linje mellan armbågarna och rumpan. Pressa sakta överarmarna inåt för att arbeta biceps, triceps och axlar. Andas och upprepa.

2. Boat pose – magmusklerna och nedre magen

Såhär gör du: Kända yogautövare älskar denna pose! Sitt högt och rakt och placera händerna under knäna. Spänn magmusklerna sakta och lyft fötterna från golvet med böjda knän och med benen i en 45 graders vinkel. Om detta känns lätt, räta ut benen och armarna. Andas och sänkt dem långsamt.

3. Downward Dog Split pose – ben

Såhär gör du: Börja på händer och knän. Ta ett djupt andetag och gå in i positionen Downward Dog genom att räta benen och lyfta höfterna och rumpan upp i luften. Slappna av i nacken och luta huvudet mellan dina raka armar. Andas ut och lyft ena benet så högt du kan i luften, böj foten. Upprepa sedan med andra benet.

4. Cow pose – höfterna

Såhär gör du: Denna position kan se avkopplande ut, men faktum är att det är en av de tuffaste övningarna för att öppna upp och sträcka ut höfterna. Börja på händer och knän, och för ditt högra ben över ditt vänstra. Luta dig så småningom på hälarna, eller ta hjälp av en hoprullad handduk om du inte kan sitta direkt på marken. Håll så länge du känner dig bekväm, byt sedan ben och upprepa.

5. Plank pose – bröstet

Såhär gör du: Börja med dina händer och knän på en matta, med händerna placerade direkt under axlarna och knäna precis nedanför höften (om det tar för hårt på dina handleder: sänk armarna och vila på armbågarna). Lyft upp kroppen och räta ut benen. Spänn magen och håll blicken fäst på en punkt framför dig.

6. Side Plank pose – kärlekshandtagen

Såhär gör du: Gå från plankan och tryck din högra hand ner i mattan och justera din kropp så att din vikt hamnar på den yttre kanten av din högra fot. Fokusera på din bål och håll armen höjd över huvudet. Möjligt att böja benet och placera det bakom dig för stöd. Byt sedan ben och arm. Är du tillräckligt stark kan du prova att böja ner överkroppen mot mattan upprepade gånger.

7. Locust pose – en stark rygg

Såhär gör du: Du vet redan hur dåligt det är för din kropp att sitta stilla en hel dag. Den här positionen sträcker ut de nedre musklerna i din rygg och längs ryggraden. Ligg nedåt, tryck ihop benen och lyft dem från golvet. Lyft sedan armarna rakt bakåt och lyft bröstet från golvet.

Foto: All Over Press