natural cycles fungerar

Bevisat: Fertilitetsappen Natural Cycles fungerar

Den svenska fertilitetsappen Natural Cycles blir allt mer populär bland kvinnor som inte vill äta p-piller eller få i sig hormoner på andra sätt. Appens tillförlitlighet har nu studerats och har visat sig att vara effektiv för de kvinnor som använder den på rätt sätt, skriver Dagens Nyheter.

Enligt Lena Marions, docent i obstetrik och gynekologi vid Karolinska institutet, bygger graviditetsappar på att den som använder den vet vad hon gör.

Vid perfekt användning resulterar användningen av appen i 0,5 oplanerade graviditeter per hundra kvinnor under ett år. Motsvarande siffra för p-piller ligger på 0,3 oplanerade graviditeter.

– Nu har vi data för Natural cycles och det är ett bra resultat. Studien visar att de som är motiverade att använda appen också klarar av att använda den, säger Kristina Gemzell-Danielsson, professor i obstetrik vid Karolinska institutet och en av forskarna bakom studien.

Studien är publicerad i den vetenskapliga tidskriften European journal of contraception and reproductive health care och den är finansierad och skriven av bland annat grundarna till företaget.

Läs mer:
Forskning visar: Därför ska du inte använda bh
Forskning: Så många svenskar dör av jobbstress – varje år
Maten som inte är så onyttig som du tror

Foto: Natural Cycles