Blöd med stil – nu gör Monki en egen menskopp

Monki samarbetar med menskoppföretaget Lunette och gör en egen menskopp. Företaget ska även donera menskoppar till välgörenhet och jobba för utmana stigman kring mens.

Läs mer: Blodigt, kladdigt och superhärligt – våga ligga när du har mens

Menskoppen har ökat i popularitet de senaste åren och är i dag för många ett alternativ till klassiska tamponger och bindor. Nu lanserar Monki en egen menskopp i samarbete med företaget Lunette.

Tillsammans med menskoppföretaget ska Monki donera 5 000 menskoppar till The Cup Foundation, en välgörenhetsorganisation som jobbar för att ge kvinnor i utsatta områden tillgång till gratis menskoppar och undervisning kring mens.


– Att stärka kvinnor är en grundsten i allt vi gör på Monki så jag är väldigt stolt över vårt samarbete med Lunette och The Cup Foundation. Det är fantastiskt att få vara med och ge tillgång till material och undervisning kring mens för unga kvinnor i Kenya, säger Lea Rytz Goldman, Managing Director på Monki, i ett pressmeddelande.

Företaget menar att samarbetet är ett steg i deras arbete för att stärka kvinnor och utmana stigman, i det här fallet kring mens. Menskoppen kommer finnas till försäljning i begränsad upplaga i utvalda butiker och online från mitten av juli.

Foto: Monki