beachkropp 2016

Bye bye bikinikropp - hello strandpepp

Den här sommaren lämnar vi alla ideér om vad en bra beachkropp är bakom oss. Har du en kropp och en baddräkt? Då är du redo för stranden!

Kroppen och sociala medier är en kombination som oftast ger oss ångest (vi säger bara ”thigh gap challenge”…). Sommartid är kroppshetsen som störst då många får ångest av att inte ha fixat ”bikinkroppen” i tid till badsäsongen. Men att hetsa om #beach2016 och tokträna veckorna innan semestern känns så tröttsamt.

Lista: 16 tecken på att du är helt redo för beach 2016

Tidigare i våras la till exempel Demi Levato upp en selfie där hon nöp tag i en valk på sin mage och skrev: ”Min kropp är inte perfekt, jag är inte den mest vältränade men det här är jag!! Och jag älskar det.”

Istället för att kritiskt granska din kropp, tipsar vi om tre peppande ljusglimtar i cyberspace. Som får dig att må bra och vara stolt över din kropp – hur den än ser ut.

@thenakeddiaries

Ett kropps-positivt konto som stärker kvinnor genom citat, illustrationer och bilder på riktiga kroppar. Varje bild beskriver en kvinnas kamp med att älska sig själv.

Kampanjen ”Incredible machines”

Brittiska varuhuset Selfridges gjorde nyligen en underklädeskampanj med en tillhörande video som visar kvinnor i olika åldrar, med olika utseenden och kroppar. Kolla in videon ”Incredible machines” på Youtube, sjukt mäktig!

@iamiskra

Plus size modellen Iskra Lawrence blev kallad ”fet kossa” och anklagades för att äta för mycket chips när hon la upp en bild på sig själv. Iskra kontrade med en bild där hon ligger bland chipspåsar och en video i slow motion där hon äter chips med texten: ”Det här är för alla som någon gång blivit kallad FET.” You go girl!

Läs även:
Här dissar Kenza smalhets och kroppsideal: ”Vidrigt!”
Så vill modellen visa verkligheten bakom Instagram
Den kurviga trenden är här (äntligen!)

Foto: Thinkstock, Instagram