Annonssamarbete med Always
Dags att snacka flytningar

Dags att snacka flytningar

Flytningar är det naturligaste i världen, och ett tecken på att din kropp fungerar som den ska. Nu slutar vi viska och smyga – våga prata om dina flytningar!

”Yes! Jag har fått flytningar!” borde vi faktiskt utropa varje gång de dyker upp. Vi ska nämligen vara sjukt tacksamma för våra flytningar som hänger med oss nästan hela livet – de håller din fiffi ren och fin, och framförallt fri från infektioner. Hur bra?! Men eftersom flytningar, år 2018 fortfarande är ett skämmigt ämne så är det säkert ganska mycket som du inte vet. Vi ger dig full flytningskoll!

Smile för flytningar! De håller fiffi frisk!

Gravid? Könssjukdom? Kolla flytningarna. 

Flytningar kan säga en hel del om din hälsa. Så om du vill veta vad som pågår – konsultera dina trosor! Hur dina flytningar ser ut är nämligen ett väldigt bra riktmärke för vad som pågår i din kropp.  

Bruna flytningar

Dyker det ibland upp bruna flytningar i trosan så beror det troligtvis på att du är i slutet av din menstruationscykel, då flytningarna kan vara blodblandade. Din kropp gör sig nu helt enkelt bara av med gammalt blod som har blivit kvar inne i dig – vill du undvika fläckade trosor är ett tips att använda trosskydd under dessa dagar. Dyker bruna flytningar upp utan samband till din mens kan det bero på att du är gravid – ta ett graviditetstest. Visar det negativt, besök en gynekolog. 

Flytningar under ägglossning

Våra flytningar förändras med vår cykel. Vid ägglossning blir flytningarna mer rikliga och klibbiga, och det beror på att kroppen förbereder sig på att bli gravid och vill skapa en skön miljö för spermierna. Vill du bli gravid, håll utkik efter dessa flytningar. Och stör dessa lite kletigare flytningar dig så är ett tips att testa trosskydd under dessa dagar. 

Något är knas

Tecken på att något kan vara fel är att flytningarna blir gryniga i konsistensen, ändrar färg, luktar konstigt eller är blodblandade (när du inte har haft mens). Går det inte över av sig själv efter några dagar så kan det vara en svampinfektion eller en könssjukdom – besök en gynekolog om du nyligen haft oskyddat sex och får förändrade flytningar.

Flytningar och graviditet

När man är gravid är det inte ovanligt att bli lite mer uppmärksam på allt som händer med kroppen. Flytningar under graviditeten är väldigt vanligt, men inte alla får dem. För vissa kommer det rikligt i början som ett tecken på att man är gravid och hos andra mer i slutet. Och så länge de inte luktar konstigt eller har en annorlunda färg, så är det inga konstigheter. Det är heller inte ovanligt att få svampinfektioner under graviditeten. 

Flytningar under graviditet är vanligt, och även svampinfektioner kan dyka upp.

Hur mycket flytningar är normalt?

Alla kvinnor har flytningar, vissa mer och andra mindre – och det är ingen big deal var i skalan du än befinner dig. Mängden flytningar vi har går inte att göra något åt, men om du besväras av dem så kan du testa att använda trosskydd. De är enkla att byta ut efter behov och du slipper fläckiga trosor, om det är något som stör dig. Och att använda trosskydd dagar du inte har mens är faktiskt inga konstigheter.

Myter om trosskydd

Myt 1: Trosskydd kan bara användas när du har mens

Nej, trosskydd kan faktiskt användas varje dag, om du har rikliga flytningar eller om du ska iväg på kvällen –och vill ha den där nytvättade känslan så är trosskydd ett bra komplement till att byta trosor.

Myt 2: Använder jag trosskydd varje dag kan jag få infektioner

Så länge du väljer ett trosskydd som är dermatologiskt testat så finns det inga problem med att använda dem varje dag. Trosskydd i sig leder inte till infektioner. Se till att byta så ofta du känner att du behöver och tvätta händerna vid varje byte.

Testa själv med Always 7-dagarsutmaning!

I en undersökning berättade 61% av de tillfrågade kvinnorna att flytningar fick dem att känna sig ofräscha och 88% ville behålla den fräscha känslan som de hade på morgonen*. Upplev den fräscha känslan av rena trosor under hela dagen med Always 7-dagarsutmaning. Hur känner du dig efter en dag med trosskydd jämfört med utan? Testa under 7 dagar och se om du känner dig fräschare och mer självsäker.

*Always trosskydds-undersökning gjordes av MSLGROUP med hjälp av Research Now Panel. 2000 kvinnor i Frankrike och Storbritannien mellan 18-34 år tillfrågades. Undersökningen gjordes mellan 8-16 januari 2018.