Danielle Brooks från OITNB vill få oss att dumpa gymångesten (se videon)

Danielle Brooks tränade på gymmet i sport-bh, som hon alltid gör. När en vältränad kvinna kom in förlorade hon plötsligt sitt självförtroende. I en video påminner Danielle om hur vi ska tänka för att slippa känna som hon.

Danielle Brooks som spelar karaktären Taystee i vår älskade Netflix-serie Orange is the new black gillar att träna.

I Instagram-inlägg berättar hon om en jobbig gymupplevelse som många av oss kan relatera till:

”Hej allihop! Jag lämnade precis gymmet och som de flesta av er vet tränar jag i sport-bh. Det är min nya grej, det höjer mitt självförtroende”, börjar hon.

En annan vältränad kvinna, också klädd i sport-bh gick förbi. Plötsligt förlorade Danielle sitt vanliga, starka självförtroende. En lätt ångestkänsla kickade in och hon funderade på att ta på sig sin tröja, innan hon ändrade sig. För hon insåg att hon jämförde sig med kvinnan, vilket förstås är helt fel. ”Jag börjar fundera varför jag två minuter tidigare kände mig så självsäker men inte nu”, säger Danielle i videon.

Anledningen till att hon kände sig så självsäker innan kvinnan passerade, var för att hon då jämförde sig med sig själv. Med gårdagens Danielle. Den Danielle som inte var lika bra som dagens Danielle.

Det här är en påminnelse om något viktigt, som kan tyckas självklart, men som trots det är lättare sagt än gjort: Att inte jämföra dig med någon annan än dig själv. Det är det enda viktiga, det enda som räknas.

Danielle avslutar med orden: ”Så, jämför dig inte med någon annan,  försök bara vara bara en bättre version av dig själv”.

Word!

Spana in videon här:

Följ Danielle Brooks på instagram: @daniebb3

Läs mer:
Här är träningsprofilerna som trotsar smalidealet
Iskra Lawrence klär av sig för att lyfta frågan om kroppsidea
Svenska modeller tar ställning mot modebranschens osunda ideal
Modellerna fick nog av kroppshets- tog egna bilder