avokado

Därför äter du din avokado på helt fel sätt

Tack vare avokadons naturliga oljor, som boostar matsmältningen, är frukten perfekt om du är ute efter att gå ner i vikt. Genom att äta både köttet och kärnan kan du förbättra ditt resultat. Hur? Kärnan är nämligen fylld med kalcium, lösliga fibrer, magnesium och kalium – fyra näringsämnen som har visat sig stödja ditt immunförsvar samt din återhämtning och viktminskning.

Läs också: 23 tips: här är maten som får dig att tappa vikt

Om du krossar kärnan med en köttklubba och sedan maler bitarna i en mixer finns det flera läckra sätt att använda den på. Här är våra två favoriter:

Gör en smoothie

Det enklaste sättet att få i sig den krossade avokadokärnan är genom ett sugrör. För att göra en nyttig smoothie kan du mixa två äpplen, en skalad citron, en halv banan, lite spenat, ingefära och en halv avokadokärna. Mixa tills smoothien är slät!

Läs också: Gå ner i vikt med hjälp av avokado

Brygg en kopp te

Investera i en teboll och fyll den med en hackad avokadokärna (om du har pulveriserat kärnan kommer det att sippra ut genom hålen). Lägg tebollen i en mugg och häll i kokande vatten. Eftersom kärnan är lite bitter i smaken kan du behöva lägga till lite sötningsmedel eller honung för att förbättra smaken.

Foto: All Over Press