Därför blir du sugen på choklad när du har PMS

Därför blir du sugen på choklad när du har PMS

Är ett enormt sug efter choklad det första tecknet på att din mens närmar sig? För många kvinnor är suget efter choklad starkt förknippat med PMS, och oftast är det som allra starkast när mensvärken har kickat in.

Det finns massor av studier på området; är suget efter choklad något som vi själva har skapat, eller är det faktiskt något som kroppen helt naturligt suktar efter? Enligt Lisa Eberly, legitimerad dietist, är det kroppen som skapar suget eftersom choklad innehåller ämnen som lindrar smärtan vid mens.

”Våra kroppar suktar efter magnesium när vi drabbas av muskelkramper och genom att äta choklad lindras smärtan”.

Eftersom choklad lindrar kramperna och får oss att må bättre så skapar kvinnokroppen även ett känslomässigt band till choklad, det blir som en slags tröst. Kroppen suktar dock inte enbart efter choklad när du har mensvärk, även under andra muskelkramper kan ett sug efter magnesium och choklad skapas.

Inte för att vi egentligen behöver fler anledningar, men det finns faktiskt ytterligare en bonus med att äta choklad som kvinna. Koffeinet som finns i den kan nämligen lindra huvudvärk som många kan drabbas av under PMS:en.

Ditt chokladsug kan alltså backas upp av vetenskapen (och det är ju faktiskt typ det enda du behöver veta)!

Foto: All Over Press