Därför borde du alltid sova naken

1. Du kommer sova bättre
Om du är för varm när du sover är risken stor att du känner dig obekväm och att sömnen störs – en mycket bra anledning att dumpa pyjamasen, alltså. Se även till att sovrummet är svalt, det optimerar chanserna för en god natts sömn.

2. Det är snällare mot ditt underliv
Tight sittande trosor kan göra dig varm och fuktig, vilket kan leda till svampinfektion om du har otur. Att passa på och lufta ditt underliv medan du sover är ett bra sätt att motverka sådana problem.

Du vet väl vilken frisyr du ska sova i – om du vill ha friskt och vackert hår?

3. Det är bättre för din hud
En pyjamas eller ett nattlinne kan irritera huden när du sover. Om du har eksem eller akne kan problemen förvärras om huden blir varm och fuktig av åtsittande kläder. Natten är ett toppentillfälle att låta huden vila från kläder.

4. Du kommer ha sex oftare
Det här kan vi nog alla skriva under på. Om du delar säng med någon och ni kryper ner nakna under täcket är chansen att ni har sex betydligt större än om ni har pyjamas på… Dessutom är det ju väldigt härligt att ligga naken bredvid någon du tycker om, oavsett om det leder till sex. Eller hur?

5. Du kommer få bättre självförtroende
Att vara naken kan bidra till att du får en bättre relation till din kropp; du känner dig mer bekväm med dig själv, får bättre självförtroende och blir gladare.

Läs mer:
5 morgonrutiner som får dig att må bättre
Därför är det bättre att träna på kvällen än på morgonen
Vill du ha lena ben? Här är misstagen att undvika när du rakar dig

Källa Self.com

Bildkälla IBL @jacqueline.isabelle