Därför borde du äta popcorn oftare

Därför borde du äta popcorn oftare

Antioxidanter, fibrer och ytterst få kalorier. Hörde vi supersnacks?

Läs mer: Det här är Baaam

Du har säkert hört att popcorn är nyttiga. Men vet du varför? Vi går igenom några anledningar till att det är ett riktigt supersnacks.

Kraftfulla antioxidanter
Det har visat sig att popcornskalen innehåller antioxidanter, framförallt polyfenoler – en kraftfull antioxidant. Forskning har visat att den bland annat kan motverka vissa cancerformer.

Faktum är att popcorn innehåller mer polyfenoler än många frukter och grönsaker. Se till att knapra i dig skalbitarna, i dem hittar du nämligen mest antioxidanter och fibrer (sorry, så är det).

Fibrer och fullkorn

En annan fördel är att popcorn innehåller massor av fibrer, vilket bland annat är bra för din tarmflora och ditt immunförsvar. En normal bioportion kan förse dig med upp till 70 procent av det dagliga rekommenderade intaget av fullkorn.

Fattiga på kalorier – rika på fibrer

Hur bra är inte det? Har du tänkt på att popcorn gör dig mer tillfredsställd än de flesta andra traditionella snacks? Det beror på att fibrerna bidrar med en skön mättnadskänsla.

Men tänk på det här

Det finns tyvärr en baksida…

* Antioxidanterna försvinner visserligen inte för att du vräker på med salt, olja och smör – de gör sitt jobb ändå. Men dina hälsosnacks blir inte så där kalorisnåla som de egentligen är.

* Mikropopcorn innehåller ofta palmolja, en riktig miljöbov som dessutom innehåller mättat fett. Så undvik mikro-poppisarna och poppa istället i rapsolja, olivolja eller matolja.

Foto: IBL/Shutterstock