Därför kan bubbel faktiskt kallas nyttigt (ja, nästan i alla fall)

Om du ska ta ett glas ikväll så är det smart ur hälsosynpunkt att välja något vitt och bubbligt.

Läs mer: Det här är Baaam

Okej, vi ska inte överdriva. Champagne är trots allt en alkoholhaltig dryck, och det är ju aldrig hälsosamt med alkohol. Det är alltid bättre att avstå från alkohol om du vill vara riktigt nyttig.

Men livet handlar inte bara om att leva maximalt nyttigt. Och faktum är att champagne innehåller ett gäng riktigt potenta antioxidanter, vilket innebär att det är minst lika bra för hjärtat som rött vin, enligt en studie från Readings University, publicerad i British Journal and Nutrition. Det beror på att champagne tillverkas av både gröna och blå druvor och därför innehåller den kraftfulla antioxidanten resveratrol, som bland annat är bra för hjärthälsan.

Champagne innehåller ytterligare en riktigt fin antioxidant, nämligen polyfenoler, som också skyddar hjärtat.

– Vi har upptäckt att ett par glas om dagen har en positiv effekt på blodkärlen, och det tyder på att champagne skulle kunna bidra till att förebygga stroke och hjärtproblem, säger forskaren Jeremy Spencer vid Readings University i British Journal and Nutrition.

Champagne innehåller dessutom färre kalorier än rött och vitt vin. Ett genomsnittligt glas består av omkring 80 kalorier, jämfört med ett glas rött som bjuder på runt 130 kalorier.

En annan fördel är att champagne, eller mousserande, oftast konsumeras i mindre mängder, vilket gör att din alkoholkonsumtion blir mindre.

Så om du ändå ska dricka något med alkohol är champagne ett alldeles utmärkt val.

Foto: Thinkstock