Därför ska du inte skippa äggulan när du äter ägg

Ägg är ett perfekt livsmedel som går snabbt att tillaga men som även förser dig med massor av protein. Det finns mängder av olika varianter att tillaga ägg på, men kanske tar du bort äggulan för att spara in på kalorier och kolesterol? Visst, äggulan innehåller fett, men den innehåller även mest vitaminer och näringsämnen.

Ta en titt på denna tabell för att jämföra vad du missar när du endast äter äggvitan.

Du bör alltså äta äggulan om du vill öka ditt intag av A-vitamin, D-vitamin och vitamin B1 samt om du vill öka ditt dagliga intag av kalcium, folat och omega-3. Om du oroar dig över kolesterolet så är det rekommenderade dagliga intaget 300 mg. Det innebär att du kan äta ett ägg om dagen om du vill, men att du då håller koll på hur mycket kött, ost och andra mejeriprodukter som du äter under resten av dagen.

Läs mer:
4 tecken på att din kropp behöver mer protein

Supermjölken som hjälper mot förkylning
Bli förkylningsfri med den här ingrediensen i din smoothie

Foto: All Over press och Popsugar