Den här bilden kan hjälpa dig att upptäcka bröstcancer

Den här bilden kan hjälpa dig att upptäcka bröstcancer

De senaste dagarna har den här bilden spridits över nätet – och det av en bra anledning. Den kan nämligen hjälpa dig att upptäcka om du har cancer.

Läs mer: Julián har uppfunnit en bh som kan upptäcka bröstcancer

Vi vet alla att vi borde kolla våra bröst regelbundet för att se till att vi märker om något förändras, allt för att kunna upptäcka bröstcancer i tid. Men ärligt talat, hur många vet ens vad man ska leta efter?

Erin Smith Chieze hade inte upptäckt någonting när hon plötsligt såg en bild som liknar denna ovan – och direkt insåg att hon hade cancer.

– I december 2015 såg jag en fördjupning i mitt bröst, precis som på bilden, och jag förstod direkt att jag hade cancer. Jag försökte känna efter en tumör men min tumör kunde inte upptäckas så. Jag diagnostiserades med cancer 5 dagar senare. Jag visste allt om att man ska undersöka sig själv men en bild av vad man faktiskt ska leta efter fick mig att upptäcka sjukdomen, skriver hon i en Facebookuppdatering som delats över 30 000 gånger.

Läs också: Falsk video om bröstcancer sprids i sociala medier

Bilden är gjord av Worldwide Breast Cancer-organisationen och är en del av kampanjen ”Know your lemons”. Chieze hoppas nu att bilden fortsätter att delas så att det bevisas att sociala medier kan användas för att sprida information om något så oerhört viktigt – och inte bara gulliga kattungar.

– Om du verkligen vill hjälpa folk med cancer och de som kan få cancer så dela bilder som den här i stället. För mig gjorde det all skillnad, skriver hon.

Bildkälla: Corrine Ellsworth Beaumont/Worldwide Breast Cancer