Det här ska du äta på kvällen – om du vill ha större muskler

Vill du bli starkare och få större muskler finns det många roliga träningspass som kan hjälpa dig. Men visste du att det också spelar stor roll vad du äter innan du går och lägger dig?

Vi vet redan hur viktigt det är att få i sig protein för att bygga muskler. Men det spelar faktiskt också roll när du äter dem. Du får nämligen större muskler om du äter protein på kvällen innan du går och lägger dig.

I alla fall om vi ska tro en studie publicerad i Journal of Nutrition. 44 testpersoner fick träna med vikter tre gånger i veckan, i tolv veckor. Hälften av deltagarna fick dricka en proteindrink innan de skulle sova och hälften fick en placebodryck. Undersökningen visade att deltagarna som hade fått i sig extra protein på kvällen blev både starkare och fick större muskler.

Missa inte! Det här är bästa tiden på dygnet att springa

Samtliga deltagare åt redan innan en proteinrik kost och alla fyllde på med proteinrikt snacks direkt efter träningen, så det var just den extra proteinkicken innan sömn som gjorde skillnad.

Så, vill du bli ännu starkare och få mer synliga muskler? Då kanske du ska äta ett proteinrikt mellanmål innan du går och lägger dig ikväll!

Läs mer
Viktiga saker att tänka på när du tränar i sommarvärmen
3-3-3 workout – nya träningstrenden som kändisarna älskar
Knepen som gör löpningen lättare (även för dig som inte gillar att springa)

Bildkälla Thinkstock IBL