Ellinor Bjurström

Ellinor Bjurström om att leva med psoriasis: “Den har brutit ner mig nu”

Modellen Ellinor Bjurström har gjort inlägg på Instagram där hon berättar om sin psoriasis som har kommit tillbaka. Inlägget hyllas av hundratals följare som ger henne sitt stöd.

Till största delen består modellen och influencern Ellinor Bjurströms Instagram av bilder från modellkarriären, bilder på sonen Aaron och härliga bilder från vardagen som småbarnsmamma. Men nu har hon de senaste dagarna lagt upp två mycket öppna och gripande inlägg som handlar om hennes sjukdom.

Ellinor Bjurström lider av psoriasis och det har hon gjort sedan hon var barn. Precis som för alla andra med psoriasis kommer sjukdomen i skov. Ibland är problemen väldigt stora och ibland mindre påtagliga. Nu har Ellinor Bjurström fått tillbaka sina problem efter att de har varit borta under en längre period.

Ellinor Bjurströms inlägg om sin psoriasis

I ett inlägg skriver hon att hon inte har orkat göra några inlägg på ett tag eftersom hon misstänker att hon har drabbats av ett tidigt missfall och att hennes psoriasis har kommit tillbaka i samband med det.

”Det tar på mig och jag mår inte alls bra över det. Jag känner mig smutsig och ful. Jag vet att jag inte är det. Men det är en känsla som jag inte kan styra över just nu”, skriver hon i inlägget.

I ytterligare ett inlägg visar Ellinor Bjurström hur hennes hud ser ut nu och att sjukdomen, trots den behandling hon går igenom, har blivit värre än på många år.

”Jag kommer på mig själv med att bara kolla efter långärmade tröjor i garderoben. Det är de jag känner mig bekväm med. Jag är inte bekväm i min egen kropp längre. Folk kollar och kan ibland uttrycka skräck för vad det är jag går och bär på. De påminner mig om alla mina hemska upplevelser med att tex bli nekad massage eller bli utkastad ur en butik pga att jag har utslag. Jag känner mig uttittad.”

Vågar visa upp sig när hon mår som sämst

Hon skriver också att hon brukar kunna lägga ut bilder på sin psoriasis när hon inte har några utslag eftersom det är lättare att prata om de jobbiga perioderna när de är över, men den här gången har hon valt att visa upp hur det kan vara när hon är mitt i det.

”Som nu. När jag sitter här prickigare än någonsin. Det är när vi är i det som det är viktigast att prata om det. Men det tar emot. Det kan jag lova er. Det tar även emot att erkänna hur jag känner. Jag har alltid strävat emot att vara den starka förebilden som inte bryr sig. Som känner sig vacker ändå. Men jag kan inte det nu. Jag kan inte låtsas att jag känner något som jag inte gör.”

Hyllningar till Ellinor Bjurström på Instagram

Inlägget har mötts med otroligt mycket kärlek och kommentarsfältet flödar över av hjärtan och av kommentarer om hur stark hon är som orkar visa hur det är när hon mår som sämst. Även många som också lider av psoriasis skriver uppmuntringar och hyllningar till Ellinor:

”Du är en förebild och en otroligt bra människa. Så stort tack för att du är den du är och delar med dig.”

”Din insida lyser så starkt så din utsida hade kunnat vara precis hur som för du skulle ändå vara en otrolig vacker människa!”

”Det är jobbigt och det är inte lätt att ha psoriasis men så länge vi har dem vi älskar och att dem älskar oss för den vi är med psoriasis så klarar vi oss.”

Foto: TT

 

Läs mer:

Ellinor Bjurström:”Ett bra självförtroende är inget jag tar för givet”

Ellinor Bjurström: ”Jag grät varje gång jag skulle amma”

Ellinor Bjurström: ”Är jag tacksam för mitt missfall?”