lösning på underlivsproblem

Fem knep mot vanliga underlivsproblem

1. Ofräsch odör

Om det luktar konstigt är något förmodligen på tok. Bakteriell vaginos eller en svampinfektion är två vanliga orsaker som även brukar synas i form av gryniga flytningar. Du kan även ha glömt en tampong eller kondom därinne – yes, det händer. Lukten kan många olika orsaker, så det är alltid bäst att kolla upp dig hos en gynekolog.

2. Blodspår

Om du blöder fast du inte har mens kan det röra sig om en hormonell obalans. Har du glömt att ta ett p-piller? Fortsätter det att droppa blod bör du ta upp det med din gynekolog eftersom det kan vara ett tecken på en infektion, graviditet eller en polyp på livmoderhalsen. Kommer blodet precis efter sex eller ihop med en flytning? Det kan tyda på en könssjukdom, se till att testa dig för gonorré och klamydia. Lite blod någon gång efter hårdare sex är däremot oftast inget att oroa sig för.

9 spännande sexställningar att testa i vintermörkret

3. Myror i brallan

Självklart kan det klia ibland, men ett återkommande kliande ihop med konstiga flytningar kan vara tecken på svampinfektion eller bakteriell vaginos. Pröva också att byta ut tvålen du tvättar dig med därnere eller ditt tvättmedel – det kan vara en hudreaktion.

4. Det gör ont

Om du säger aj! varje gång du kissar eller har sex kan du ha fått en könssjukdom och det måste du självklart kolla upp hos en gynekolog. Hände det bara någon enstaka gång efter sex var du förmodligen bara inte tillräckligt våt. Ta tid på dig och använd glidmedel.

8 sexiga ställningar att testa helt själv

5. Torr som Sahara

Förutom dåligt förspel kan vi tjejer bli torra av vissa mediciner som antihistaminer eller antidepressiva tabletter. En del känner sig inte heller lika våta efter en graviditet. Testa att ha sex med glidmedel och gå till gynekologen om det inte hjälper.

Läs också:
Sju tips som ger dig trippelorgasm (jo, det är sant!)
Sju smarta fördelar med att onanera
Lista: Här är de kåtaste kommunterna i Sverige