Forskning: Att äta choklad varje dag gör dig friskare

Forskning: Att äta choklad varje dag gör dig friskare

Älskar du choklad och kan inte låta bli att äta lite varje dag? Grattis! Då håller du dig förmodligen friskare än andra.

Vi har redan lärt oss att choklad kan få oss att stressa ner. Men choklad har visat sig ha fler positiva effekter än så. Ny forskning har hittat ett samband mellan dagligt intag av choklad och hälsoeffekter på hjärtat.

Missa inte! Fitnessprofilens ultimata övning för fast rumpa

I studien som American Heart Association rapporterar om deltog över tusen personer i åldrarna 18 till 69. Deltagarnas mat- och livsstilsvanor undersöktes under en period på två år och resultatet visade att konsumtion av 100 mg choklad varje dag minskade insulinnivån och sänker levervärdet, vilket minskar risken för hjärtproblem. En vanlig chokladkaka brukar väga 100 gram, så det räcker att äta en liten, liten bit.

Studien visade också att chokladätare tenderar att hålla sig yngre, vara fysiskt aktiva, mer förmögna, ha högre utbildning och färre kroniska hälsoproblem i jämförelse personer som inte äter choklad. Så det finns uppenbarligen fler anledningar än den goda smaken att älska choklad, eller hur?

Blir du också sugen på choklad nu? Testa den här sockerfria chokladpajen med hasselnötter eller kanske krämig avokado- och chokladglass som bara tar 3 minuter att göra!

Läs mer
Jessica Almenäs nya superpass för synliga magmuskler
Därför borde du alltid äta choklad när du är stressad
Därför ska du äta bananskalet (du kommer vilja testa!)

Bildkälla