4 nyttiga och galet goda desserter med chiafrön

Vaniljpudding med mango och blåbär

2 portioner

Ingredienser

▪ 2 dl osötad mandelmjölk

▪ 3 msk chiafrön

▪ 1 tsk vaniljpulver

▪ Färska blåbär

▪ Hackade mangobitar, frysta eller färska

Gör såhär:

1. Blanda chiafrön, mandelmjölk och vaniljpulver i ett glas och ställ kallt i två timmar.

2. Efter två timmar rör du försiktigt ner mangobitar och blåbär. Alternativt mosar hälften av blåbären och rör i puddingen och sparar hälften av de hela bären till topping.

Sommar i ett glas – chiapudding med kokos

2 portioner

Ingredienser

▪ 2 dl osötad kokosmjölk

▪ 1 krm vaniljpulver

▪ 0,5 st ekologisk banan

▪ 3 msk chiafrön

▪ 1 krm limezest

Topping

▪ 1 dl ekologiska hallon

▪ 0,5 dl kokosflagor

▪ agavesirap

Gör såhär:

1. Mixa allt med stavmixer och fördela i två små glas. Ställ in i kylen över natten.

2. Toppa med hallon, kokosflagor och eventuellt agavesirap för sötning.

Chiapudding med choklad

2 portioner

Ingredienser

▪ 1,5 dl kokosmjölk

▪ 2 msk chiafrön

▪ 2 tsk raw kakao

▪ 2 krm vaniljpulver

▪ Några rutor mörk choklad

Gör såhär:

1. Mixa kokosmjölk, chiafrön, kakao och vaniljpulver med en stavmixer. Häll upp i två glas och ställ i kylen i minst fyra timmar.

2. Hyvla över mörk choklad och servera med physalis

Chiapudding med bananmousse

2 portion

Ingredienser

▪ 2 dl kokosmjölk

▪ 3 msk chiafrön

▪ 0,5 tsk riven kokos

Bananmousse

▪ 1 dl turkisk yoghurt

▪ 0,5 st ekologisk banan

▪ 0,5 tsk vaniljpulver

Gör såhär:

1. Blanda alla ingredienser till chiapuddingen och lägg i botten av två glas. Ställ i kylskåpet i två timmar.

2. Mixa ingredienserna till moussen med en stavmixer och lägg ovanpå chiapuddingen. Ställ i kylen i ytterligare två timmar.

3. Toppa med färska jordgubbar.

Foto: All Over Press