Vaniljpudding med mango och blåbär
2 portioner
Ingredienser

▪ 2 dl osötad mandelmjölk
▪ 3 msk chiafrön
▪ 1 tsk vaniljpulver
▪ Färska blåbär
▪ Hackade mangobitar, frysta eller färska
Gör såhär:
1. Blanda chiafrön, mandelmjölk och vaniljpulver i ett glas och ställ kallt i två timmar.
2. Efter två timmar rör du försiktigt ner mangobitar och blåbär. Alternativt mosar hälften av blåbären och rör i puddingen och sparar hälften av de hela bären till topping.
Sommar i ett glas – chiapudding med kokos
2 portioner
Ingredienser
▪ 2 dl osötad kokosmjölk

▪ 1 krm vaniljpulver
▪ 0,5 st ekologisk banan
▪ 3 msk chiafrön
▪ 1 krm limezest
Topping
▪ 1 dl ekologiska hallon
▪ 0,5 dl kokosflagor
▪ agavesirap
Gör såhär:
1. Mixa allt med stavmixer och fördela i två små glas. Ställ in i kylen över natten.
2. Toppa med hallon, kokosflagor och eventuellt agavesirap för sötning.
Chiapudding med choklad
2 portioner
Ingredienser
▪ 1,5 dl kokosmjölk
▪ 2 msk chiafrön

▪ 2 tsk raw kakao
▪ 2 krm vaniljpulver
▪ Några rutor mörk choklad
Gör såhär:
1. Mixa kokosmjölk, chiafrön, kakao och vaniljpulver med en stavmixer. Häll upp i två glas och ställ i kylen i minst fyra timmar.
2. Hyvla över mörk choklad och servera med physalis
Chiapudding med bananmousse
2 portion
Ingredienser
▪ 2 dl kokosmjölk
▪ 3 msk chiafrön
▪ 0,5 tsk riven kokos

Bananmousse
▪ 1 dl turkisk yoghurt
▪ 0,5 st ekologisk banan
▪ 0,5 tsk vaniljpulver
Gör såhär:
1. Blanda alla ingredienser till chiapuddingen och lägg i botten av två glas. Ställ i kylskåpet i två timmar.
2. Mixa ingredienserna till moussen med en stavmixer och lägg ovanpå chiapuddingen. Ställ i kylen i ytterligare två timmar.
3. Toppa med färska jordgubbar.
Foto: All Over Press