Här är 5 lågintensiva träningsformer som är mer effektiva än du trodde

Effektiv träning behöver inte betyda tuffa, högintensiva pass. Baaam har samlat fem lågintensiva träningsmetoder som passar perfekt när du vill ta det lite lugnt – men ändå bränna fett.

Läs mer: Det här är Baaam

Satsa på omkring 30-90 minuters aktivitet när du tränar lågintensivt. Försök träna så ofta som möjligt – att cykla till och från jobbet är ett fint exempel på grym, lågintensiv träning.

Hur många kalorier du bränner vid varje aktivitet är individuellt, betrakta uppgifterna i den här artikeln som riktlinjer snarare än ren fakta.

Rodd

I roddmaskinen jobbar du med hela kroppen. Som de flesta motions- och träningsformer kan rodd innebära både hög- och lågintensiv träning. Här fokuserar vi på ett lugnare tempo, så du kan ro länge. Sikta på minst en halvtimme.

– Roddmaskinen är verkligen underskattad. Jag använder den i min egen träning och mina PT-klienter får slita hårt med den, säger Li Åwall, personlig tränare.

Gör så här: När du ror använder du både ben, rygg och armar. Det är viktigt att ha rätt teknik för att kunna bränna ordentligt. Försök att hitta en bra position och det rätta flytet innan du kör på. Fråga någon med koll om hjälp första gången.

Så mycket bränner du på 30 minuter: 250 kalorier.

Simning

Det finns en anledning till att elitsimmarna har superkroppar. Och även om du bara är sugen på lugna motionslängder i bassängen så kommer du se, och känna, resultat. Att simma är dessutom skonsamt för skelett och leder, och ett superbra, lågintensivt träningsalternativ. Träningen ger både god kondition, finfina muskler och en stärkt benmassa.

Gör så här: Variera gärna mellan snabba och lugna längder. Att simma tusen meter är ett bra motionsmål.

Så mycket bränner du på 30 minuter: 283 kalorier.

Thai chi

Tai chi är en gammal goding som bäst beskrivs som sorts rörelsemeditation; en blandning mellan gymnastik och meditation. Rörelserna utförs långsamt och mjukt, men ändå kraftfullt. Samtidigt som du övar din rörlighet sägs träningsformen ha en helande, stressreducerande effekt.

Gör så här: Det finns olika inriktningar inom tai chi, boka in en klass eller kolla Youtube och kör ett hemmapass.

Så mycket bränner du på 30 minuter: 118 kalorier.

Promenader

Att promenera är en underskattad motionsform. Extra bra för dig som kanske är skadad så du inte kan belasta kroppen som tidigare, eller för dig som fått barn (med en vagn framför dig blir träningen mer effektiv och ditt barn sover gott i den friska luften). Eller, såklart, för dig som bara vill ha skön vardagsmotion utan att behöva byta om.

Gör så här: Knepet för att det ska bli träning av promenaden är att du går så pass snabbt att du får upp pulsen lite. Backar är toppen. Ta ut stegen och använd även armarna. Variera gärna tempot.

Så mycket bränner du på 30 minuter: 95 kalorier om du inte tar i så mycket. Upp till 135 kalorier om du går snabbt, typ powerwalk.

Cykling

En vanlig hederlig cykeltur, eller såklart ett pass på gymmets cykel, är en bra form av lågintensiv träning där flera stora muskelgrupper engageras. Om du cyklar i en stadig, frisk, takt bränner du cirka 400 kalorier per timme. Om du skulle cykla i 30 minuter varje dag, skulle du bränna fem kilo fett på ett år. Eftersom cykling bygger muskler, ökar det din ämnesomsättning långt efter att du har avslutat din cykeltur.

Gör så här: För att det ska ge något i form av förbränning bör du cykla i minst en halvtimme, helst längre.

Så mycket bränner du på 30 minuter: 200 kalorier.

Foto: Thinkstock, IBL