Här är 7 fördelar med att vara introvert

Här är 7 fördelar med att vara introvert

Gillar du att ha lugnt omkring dig, blir trött av mingel och behöver få vara ifred för att ladda batterierna? Då har du troligtvis alla de här bra egenskaperna också.

Läs också: Testa dig själv är du introvert eller extrovert

Visste du att ungefär var tredje person är introvert? Tillhör du dem har du kanske blivit beskylld för att vara tråkig och asocial – helt felaktigt. Snarare har du alla de här härliga karaktärsdragen:


Du är en bra vän

Du är duktig på att lyssna och återkoppla och bygger ofta långa och djupa vänskapsrelationer, dina vänner kan lita på dig.

Du är självständig

Du trivs i ditt eget sällskap och lägger större vikt vid din magkänsla och dina principer än på vad omgivningen tycker. Därför har du också enklare att ta misslyckanden.

Du har lätt att fokusera

För dig är det inga problem att koncentrera dig och fokusera på en uppgift, plugg eller jobb flera timmar i sträck.

Du är bra på att reflektera

Du har bra kontakt med dina tankar och känslor. Du har inga problem med att spendera långa stunder för dig själv utan att bli uttråkad.

Du är kreativ

Du har ofta livlig fantasi, är kreativt lagd och får många bra idéer om du bara får chans att sitta ifred och tänka.

Du analyserar

Du är ingen risktagare utan lite försiktigare. Du analyserar först och handlar sen, är reflekterande och fattar väl genomtänka beslut. Du vill hinna bilda dig en uppfattning innan du tar till orda. För dig går förnuft före känsla.

Du är en expert

När din passion väcks för något så går du in för det du brinner för helt och hållet. Du snöar helt enkelt in på saker – och blir därför ofta något av en expert.

Foto: Unsplash